Image default
Must

Μην ακούτε τις ανοησίες «θόλωσε το μυαλό μου, δεν ήξερα τι έκανα». Ούτε θόλωσαν, ούτε δεν ήξεραν τι έκαναν…

Μην ακούτε τις ανοησίες «θόλωσε το μυαλό μου, δεν ήξερα τι έκανα». Ούτε θόλωσαν, ούτε δεν ήξεραν τι έκαναν…

Ο Πάτερ Λίβυος έγραψε το παρακάτω εύστοχο κείμενοΚαι καμιά φορά το καθίκι είναι απλώς καθίκι…»

Αυγουστος. Καθημερινές παρακλήσεις. Κοιτάω το πρόσωπο της Παναγίας και σκέφτομαι τις τρεις γυναίκες που έφυγαν σε τρείς μέρες τόσο άδικα από τα χέρια των ανδρών και συντρόφων τους. Μαζί με αυτές σκέφτομαι τις Δεκαεφτά μέσα μόνο στο 2021, δώδεκα μέσα στους εφτά πρώτους μήνες του 2022, οι δύο σε λιγότερες από 48 ώρες.

Εμείς στην εκκλησία λέμε την παράκληση, ψάλλουμε ύμνους και προσευχές αιώνες τώρα σε μια Γυναίκα. Τι πήγε λάθος και δεν μάθαμε ακόμη να αγαπάμε τις γυναίκες μας; Την μάνα, την αδελφή, την φίλη, την σύντροφο, την γυναίκα και μάνα των παιδιών μας;

Σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνδρες έτσι. Όχι δεν είναι. Υπάρχουν υπέροχοι άνδρες που αγαπάνε και σέβονται τις γυναίκες. Γενικά το πρόσωπο και την αξία της Γυναίκας. Ξέρουν τι θα πει άνδρας και τι σημαίνει αγαπώ την απίστευτη ομορφιά μιας Γυναίκας. Ομως το κακό έχει παραγίνει. Δεν αντέχετε πλέον και απαιτεί αντίδραση.Μην ακούτε σας παρακαλώ τις ανοησίες που λένε «θόλωσε το μυαλό μου, δεν ήξερα τι έκανα…». Ούτε θόλωσαν, ούτε δεν ήξεραν τι έκαναν. Μια χαρά γνώριζαν τι έπρατταν. Διότι πριν βγάλουν το μαχαίρι ή πνίξουν τις γυναίκες αυτές με τα ίδια τους τα χέρια, επι χρόνια τις σκότωναν καθημερινά.

Ο Χριστός είναι ξεκάθαρος. Φόνος δεν είναι να βγάλεις μαχαίρι να σκοτώσεις. Αλλά να δολοφονείς τον άλλον κάθε μέρα με λόγια και πράξεις. Πολύ πριν σκοτώσουν αυτές τις γυναίκες, είχαν ασκήσει πάνω τους βία σωματική και λεκτική. Βία συναισθηματική. Έλεγχος, εξουσία, αυταρχικότητα, ενοχές, φόβος, χειριστικότητα, απειλές, αποκλεισμός και πολλά άλλα αποτελούσαν την καθημερινότητα αυτών των γυναικών και όχι μόνο. Γιατί αυτές είναι οι δολοφονημένες τώρα το πόσες είναι οι καθημερινά κακοποιημένες σε γάμους και σχέσεις δεν το συζητάμε γιατί θα σοκαριστείτε.

Κανένα λοιπόν μυαλό δεν θόλωσε εκείνη την στιγμή. Το μυαλό τους είναι άρρωστο χρόνια πριν. Εκείνη την ώρα της δολοφονίας απλά έβγαλαν όλο το σκοτάδι και την κόλαση που κουβαλούσαν χρόνια μέσα τους. Και πλέον στην εποχή μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Εάν δεν είσαι καλά αντί να σκορπάς το θάνατο καθημερινά πήγαινε και ψάξου. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να θεραπεύσεις τα μέσα σου αντί να τα περιφέρεις και να δηλητηριάζεις την ζωή των άλλων. Και όπως πολύ σωστά έλεγε ένας φίλος συγγραφέας «αν και οι γονείς δεν είναι επ’ ουδενί άμοιροι ευθυνών σ’ ό,τι αφορά τη διαμόρφωση χαρακτήρα μας, μετά από κάποια ηλικία οι δικαιολογίες δεν πείθουν καθόλου. Ακόμα και για τους πλέον τραυματισμένους, υπάρχει πάντα και η ψυχοθεραπεία. Και καμιά φορά το καθίκι είναι απλώς καθίκι…»

- : -

Related posts

Χήρος μεγαλώνει μόνος τις κόρες του: «το χρωστάω στη μαμά τους που μας βλέπει από ψηλά»

admin

Δείτε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης που έχει ένα χωριό στην Ιαπωνία

admin

«Σταματήστε να είστε άξεστοι και αγενείς με τους σερβιτόρους .Θα μπορούσε να είναι η κόρη ή ο γιος σας…»

admin

Αυτό είναι το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας

admin

Το θαύμα της Παναγίας Μελικιώτισσας: Η εικόνα της Παναγίας που δέχτηκε 55 σφαίρες και το πρόσωπό Της έμεινε αλώβητο

admin

Άγιος Λουκάς o Ιατρός: Η ταινία για τη ζωή του – «Θεραπεύοντας τον φόβο»

admin

Η μάνα είναι σαν το αλάτι, η απουσία της κάνει τα πάντα άγευστα

admin

«Χήρεψα νέα, μπορούσα να ξαναφτιάξω τη ζωή μου αλλά προτίμησα να είμαι μαμά και μπαμπάς για τα παιδιά μου»

admin

Παναγία Γοργοεπήκοος: H Παναγία που ακούει και ελεεί γρήγορα εκείνους που την επικαλούνται

admin

Αυτές είναι οι πιο σπάνιες εικόνες της Παναγίας

admin

«Το μικρό μας θαυματάκι ήρθε μετά από 5 αποβολές κι αμέτρητα δάκρυα – Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινα επιτέλους μαμά»

admin

Ιερός Ναός Οσίου Ιωάννου του Ρώσου: Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό στο Προκόπι Ευβοίας

admin