Image default
Must

Μαμά αψηφά τον κίνδυνο για τη ζωή της και γεννάει ένα υγιέστατο μωράκι

Μαμά αψηφά τον κίνδυνο για τη ζωή της και γεννάει ένα υγιέστατο μωράκιΗ Dani- Kern είναι η προσωποποίηση της δύναμης και της αποφασιστικότητας αφού, η επιθυμία της να γίνει μαμά ήταν μεγαλύτερη από το πρόβλημα καρδιάς που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, σε πείσμα όσων της έλεγαν πως η εγκυμοσύνη ενδέχεται να της στοιχίσει τη ζωή της, εκείνη, με την βοήθεια και την στήριξη των γιατρών της, γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι.

Η Dani- Kern, διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια – μια πάθηση που την οδήγησε σε τρία χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς. Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει για το ρίσκο μιας πιθανής εγκυμοσύνης, αλλά εκείνη ήθελε να γίνει μαμά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

Μάλιστα, δεν το έβαλε κάτω ούτε μετά από τις δύο αποβολές που είχε και ξαναέμεινε έγκυος πριν περίπου έναν χρόνο.«Οι γιατροί που με παρακολουθούν μου είπαν ξεκάθαρα να μην κάνω παιδί γιατί θα κινδυνεύσει η ζωή μου, αλλά εγώ ποτέ δεν ακούω τους άλλους» παραδέχεται η ευτυχισμένη μαμά.

Η τρίτη εγκυμοσύνη της εξελίχθηκε καλά και γέννησε το αγοράκι της στο ίδιο νοσοκομείο που κάποτε έκανε τις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς. Η ομάδα των γιατρών που την παρακολουθούσε, δηλώνει έκπληκτη με την πορεία της Dani- αλλά και με το γεγονός πως γέννησε στους 9 μήνες και όχι πρόωρα.

«Οι γυναίκες που γεννιούνται με πολύπλοκες καρδιακές παθήσεις (πρόκειται για έναν πολύπλοκο τύπο καρδιακής νόσου) έχουν αυξημένους κινδύνους επιπλοκών”, δήλωσε ο καρδιολόγος της γυναίκας. «Η Dani-, όμως, παρά τον κίνδυνο, τα κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος με ασφάλεια. Σχεδόν κανείς δεν το πίστευε».

Εκτός από τους γιατρούς της, όμως, η νέα μαμά λέει πως βρήκε υποστήριξη και σε διάφορες ομάδες με μητέρες που πάσχουν από παρόμοια καρδιακά προβλήματα. Σήμερα, ήρθε η σειρά της να στηρίξει γυναίκες που, λόγω της ασθενής καρδιάς τους, φοβούνται να επιχειρήσουν να κάνουν παιδί. Τις ενθαρρύνει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και, αν τους το επιτρέψει, να τον έχουν δίπλα τους καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

- : -

Related posts

Μη φοβάσαι άνθρωπο που γελά, μιλά και τραγουδά δυνατά

admin

Ευχάριστα νέα: Έρχονται διαγνωστικά τεστ για την ευλογιά των πιθήκων

admin

Τα αξέχαστα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων – Έπινες νερό από το λάστιχο, μέτραγες τα παγωτά και τα μπάνια και τα πόδια σου ήταν γεμάτα μελανιές

admin

Νίκησε στα 10 του τον καρκίνο και έγινε γιατρός για να βοηθήσει άλλα παιδιά

admin

«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος»: Παιδαγωγοί, ιστορικοί, ανθρωπολόγοι σε μια σειρά

admin

«Άλλαξες εμφανισιακά!» μου έλεγε επειδή έχασα τα μαλλιά μου απ’ τον καρκίνο και με άφησε

admin

Ζευγάρι που υιοθέτησε δίδυμα, τα επέστρεψε πίσω όταν κατάφερε να κάνει δικό του παιδί

admin

Έκανα τεστ DNA κρυφά και βρήκα ότι το παιδί δεν ήταν δικό μου. Έπρεπε να διαλέξω…

admin

Βόρεια Εύβοια: Το μεγάλο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

admin

«Μακάριοι οι γονείς που δεν βαράνε τα παιδιά τους»: Τα λόγια του πατέρα Ανδρέα Κονάνου που αξίζει να διαβαστούν

admin

Άντρας πέταξε ένα ψυγείο στο γκρεμό κι η αστυνομία τον ανάγκασε να το ανεβάσει πάλι πίσω

admin

Ταξίδι Στην Παιδική Ηλικία: Τα Αγαπημένα Γλυκά Των Παιδιών Της Δεκαετίας ’80 – ’90

admin