Image default
Must

Μαμά απ’ το Ισραήλ δώρισε το νεφρό της κι έσωσε 3χρονο αγοράκι απ’ τη Γάζα

Μαμά απ’ το Ισραήλ δώρισε το νεφρό της κι έσωσε 3χρονο αγοράκι απ’ τη ΓάζαΗ Idit Harel Segal απ’ το Ισραήλ, την ημέρα των 50στων γενεθλίων της, αποφάσισε ότι ήθελε ένα διαφορετικό δώρο γενεθλίων για τον εαυτό της: να σώσει μια ζωή. Και το έκανε, δωρίζοντας το νεφρό της σ’ ένα 3χρονο αγοράκι απ’ τη Γάζα.

Η νηπιαγωγός απ’ το βόρειο Ισραήλ ήλπιζε ότι η απόφασή της θα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση σε μια χώρα που υποφέρει από μακροχρόνιους πολέμους. Την ενθάρρυναν οι αναμνήσεις του παππού της, ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος, ο οποίος της είπε να ζήσει με περηφάνια και ουσία τη ζωή της και ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό  από το να σώζεις μια ζωή.

Έτσι, η Segal επικοινώνησε με μια ομάδα που συνδέει τους δότες με αυτούς που χρειάζονται μεταμόσχευση. Στην περίπτωσή της ήταν ένας 3χρονο Παλαιστίνιος από τη Λωρίδα της Γάζας.«Δεν με γνωρίζεις, αλλά σύντομα θα είμαστε πολύ κοντά γιατί το νεφρό μου θα είναι στο σώμα σου», έγραψε η Segal στα εβραϊκά στο αγόρι, του οποίου η οικογένεια ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω των ευαίσθητων σχέσεων που έχουν οι Παλαιστίνιοι με τους Ισραηλινούς. Ένας φίλος μετέφρασε το γράμμα στα αραβικά για να καταλάβει η οικογένεια. «Ελπίζω με όλη μου την καρδιά ότι αυτή η χειρουργική επέμβαση θα πετύχει και θα ζήσεις μια μακρά και υγιή και ουσιαστική ζωή».

Αμέσως μετά από έναν πόλεμο που κράτησε 11 ημέρες η Segal έγραψε «Πέταξα τον θυμό και την απογοήτευση και βλέπω μόνο ένα πράγμα. Βλέπω ελπίδα για ειρήνη και αγάπη Και αν θα υπάρξουν περισσότεροι σαν εμάς, δεν θα υπάρχει τίποτα για να παλέψουμε».

Μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση στις 16 Ιουνίου, υπήρξαν πολλές συγκρούσεις μέσα στην οικογένειά της. Ο σύζυγός της και το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της, ήταν αντίθετοι στην απόφασή της. Ο ίδιος της ο πατέρας σταμάτησε να της μιλάει. Θεωρούσαν ότι έβαζε τη ζωή της σε κίνδυνο χωρίς λόγο. Ακόμα, η απώλεια τριών συγγενών στις Παλαιστινιακές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του πατέρα της, το έκανε ακόμη πιο δύσκολο.

Παρόλα αυτά προχώρησε με την απόφασή της και έσωσε το 3χρονο αγόρι. Είπε ότι επισκέφτηκε το αγόρι την παραμονή του χειρουργείου και διατηρεί επαφή με τους γονείς του. Δεν μετάνιωσε ποτέ για τη δωρεά που έκανε και μάλιστα, η ίδια της η οικογένεια που είχε διχαστεί εξαιτίας αυτού, εν τέλει κατάλαβε τη σπουδαιότητα της πράξης της.

Ο πατέρας του αγοριού από τη Γάζα, την ίδια μέρα που γινόταν η μεταμόσχευση του γιου του, δώρισε το νεφρό του σε μια Ισραηλινή μητέρα δυο παιδιών.

- : -

Related posts

Άγιος Συμεών: Ο προστάτης των εγκύων και των εμβρύων

admin

Μητέρα απ’ το Ισραήλ δώρισε το νεφρό της κι έσωσε 3χρονο αγοράκι απ’ τη Γάζα

admin

Έρευνα: Οι μάσκες FFP2-KN95 ρίχνουν κάτω από 1% την πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό

admin

Γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι μετά από 6 αποτυχημένες εγκυμοσύνες

admin

«Δεν ζούμε, τρέχουμε!»: ένα εξαιρετικό κείμενο για το άγχος και τη θλίψη

admin

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικός

admin

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά και έρχεται στο Μέγκα

admin

Νοσηλευτές ΜΕΘ χορεύουν τα «Χριστούγεννα» της Γαρμπή και στέλνουν μήνυμα αγάπης

admin

«Με πέταξαν έγκυο στο δρόμο αλλά έφτιαξα μια οικογένεια γεμάτη αγάπη»

admin

Έχει χειρουργήσει 15.000 παιδιά χωρίς να πληρωθεί και είναι Έλληνας γιατρός

admin

Η ηθοποιός Τάνια Τρύπη υιοθέτησε τη σκυλίτσα που βρέθηκε βιασμένη στην Αλεξανδρούπολη πριν λίγο καιρό

admin

Πρόωρο μωράκι πήγε στο σπίτι του για πρώτη φορά μετά από 112 μέρες στην εντατική

admin