Image default
Teen

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα»

Η FairLife L.C.C. έλαβε έγκριση και προκηρύσσει τον Πρώτο Πανελλήνιο Mαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και αφίσας FairLife L.C.C.» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα».

Οι μαθητές συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και προβάλλοντας τις πρωτότυπες ιδέες τους γίνονται ενεργοί πολίτες και πλαισιώνουν δυναμικά τη μικρή ομάδα εφήβων-πρεσβευτών, που υλοποίησαν τις παραπάνω εκστρατείες. Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μια τεράστια δύναμη που δεν θα παραπλανηθεί από τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν θα παγιδευτεί στον εθισμό. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα να γίνει η πρώτη γενιά που θα εξαφανίσει το κάπνισμα, η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς προϊόντα καπνού, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Oι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://fairlifelcc.com/ για να βρουν ενημερωτικό υλικό αλλά και τις προαναφερθείσες νεανικές εκστρατείες, για να εμπνευστούν για τα έργα τους.

Ο μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» στη μνήμη του Simon Bell  στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του έχει αναλάβει δράσεις για την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του τσιγάρου» στις 31 Μαΐου 2021, υλοποίησε την πρώτη νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία με τίτλο «14 λεπτά ζωής». Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους νέους εθελοντές μας για ένα ανοικτό κάλεσμα να μιλήσουν οι νέοι ανοικτά για το κάπνισμα και το άτμισμα.

Με εκκίνηση το μήνυμα της FairLife L.C.C. «H ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα» και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή» αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πνεύμονα -25 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσιάστηκε στην Πάτρα η δεύτερη καμπάνια των νέων εθελοντών και φίλων μας με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών – Για έναν κόσμο χωρίς καπνό, χωρίς τσιγάρο». Στόχος να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους για τις συνέπειες του τσιγάρου στο περιβάλλον, τον κοινό μας πνεύμονα, αλλά και στο αναπνευστικό μας σύστημα και την υγεία μας.

«Η παιδική ζωγραφική με την απλότητα και τη σαφήνειά της αναδεικνύει τη «μυστική συνάντηση» του παιδιού με την πραγματικότητα αλλά και τη φαντασία του, και μας καλεί να δούμε τη ζωή και το μέλλον μας με άλλα μάτια», σημειώνει η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κυρία Κορίνα Πατέλη Bell. «Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον νεότερο Brand Ambassador Oρέστη Φώτη Μικελάκη, είναι η αφετηρία για μια σειρά από δράσεις και συνεργασίες με σχολεία στη βάση των θεματικών αξόνων – μηνυμάτων που προωθούμε», συμπληρώνει.

Στο πλαίσιο αυτό η FairLife L.C.C. διοργανώνει τον πρώτο μαθητικό πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα». Σημειώνεται ότι δεν θα προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/τριών ή μόνο τα διακριθέντα. Η προκήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της FairLife L.C.C και σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας στην επικράτεια.

  • Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού: 10 Οκτωβρίου 2021 – 10 Φεβρουαρίου 2022
  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 25 Μαΐου 2022.
  • Παρουσίαση έργων στο κοινό: 31 Μαΐου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Related posts

Ασπίδα για κορίτσια και αγόρια ο εμβολιασμός έναντι του HPV

admin

Κύηση: Η νόσος που απειλεί μητέρα και έμβρυο – Η σωτήρια κίνηση

admin

Παιχνίδι στο χιόνι: Τέσσερα μυστικά για να είναι ασφαλές για το παιδί

admin

ΗΠΑ: Το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού προκάλεσε «ανεπανόρθωτες απώλειες» σε εκατομμύρια παιδιά

admin

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για αύριο και την Τρίτη στο Παίδων Πεντέλης

admin

Εκτός κινδύνου το βρέφος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ρίου

admin

Τραγωδία στο Παίδων: «Το παιδί ήταν παγωμένο, είχε πεθάνει ώρα», λέει ο παιδίατρος για το νεκρό βρέφος από εγκαύματα

admin

Νοσοκομείο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

admin

Τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 – 11 ετών συστήνει η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ

admin

Συνελήφθησαν αρνητές γονείς στη Ρόδο που δεν στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο

admin

Νέο πενταετές πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων

admin

Ανισότητα πρόσβασης των παιδιών της Ευρώπης στον προσυμπτωματικό έλεγχο νεογνών

admin