Θέλετε κάτι αλμυρό και τραγανιστό ανάμεσα στα γεύματα σας; Σας έχουμε συνταγή για τα πιο υγιεινά και νόστιμα κριτσίνια που θα ξετρελάνουν ακόμα και τα παιδιά σας!
Το αλεύρι ολικής άλεσης και η βρώμη θα σας προσφέρουν κορεσμό για αρκετή ώρα και θα κρατήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Και κυρίως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα άλλα κριτσίνια που γίνονται με επεξεργασμένο αλεύρι. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κούπα βρώμη αλεσμένη
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα κρασί κόκκινο
- 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- Σουσάμι
- Ημίσκληρο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και όλα τα υγρά υλικά σε ένα άλλο. Αανακατεύουμε τα υλικά και από τα δύο μπολ μεταξύ τους.
Πλάθουμε μακρόστενα λεπτά κριτσίνια και βουτάμε τα μισά σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει σουσάμι, και τα άλλα μισά σε ένα πιάτο με τυρί. Τα τοποθετούμε με κενά μεταξύ τους σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήστε τα μέσα στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά αφού τον κλείσετε και είναι έτοιμα.
- Κριτσίνια ολικής αλέσεως - Diatrofi.gr | -.