Image default
Food

Κοτο-τυροπιτάκια ολικής άλεσης

Υλικά για 30 κομμάτια (των 20 γρ.)

  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. ψητό κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα
  • Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή το τυρί να έχει παραπάνω υγρασία
  • Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και “αλευρένια” τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάζουμε ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας

The post Κοτο-τυροπιτάκια ολικής άλεσης appeared first on Diatrofi.gr | Υγιεινή Διατροφή, Ευεξία και Υγεία.

Related posts

Πίτσα με μπρόκολο

admin

4 ελληνικά vegan πιάτα που λατρεύουμε να τρώμε!

admin

Δύο χορταστικές επιλογές για ένα γρήγορο σνακ

admin

Leave a Comment