Image default
Health

Κορονοϊός: Σχεδόν έτοιμο το ατομικό τεστ 15 λεπτών – Δείτε πώς θα το κάνουμε στο σπίτι

Εν μέσω της παγκόσμιας αγωνίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, επιστήμονες από κάθε γωνιά της γης πασχίζουν να φτάσουν σε έγκυρα αποτελέσματα για την αντιμετώπισή του.

Όλοι οι λοιμωξιολόγοι συμφωνούν πώς το πιο βασικό βήμα για να περιοριστεί ο κορονοϊός είναι η γρήγορη και έμπιστη εξέταση για τη διάγνωση της νόσου COVID-19, ώστε να απομονωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι μολυσματικοί ασθενείς από τον υγιή πληθυσμό.

Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται αξιόπιστα τεστ, που να δίνουν έμπιστο αποτέλεσμα σε λίγη ώρα. Επίσης, πρέπει ιδεατά να είναι φτηνά στην παραγωγή και να μην απαιτείται ο καθένας να τα κάνει σε δομές υγείας (ώστε να μην γίνονται τα νοσοκομεία κοιτίδες διασποράς του ιού), αλλά στο σπίτι του.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Εμβόλιο: Αισιόδοξη ανακάλυψη έφερε χαμόγελα στους ερευνητές – Τι διαπίστωσαν

Κορονοϊός: Τι σημαίνει αν νιώσετε προβλήματα στην πέψη – Κίνδυνος δυσμενούς εξέλιξης έδειξε νέα έρευνα

Την λύση προς όλο αυτό το παζλ απαιτήσεων, φαίνεται να βρήκαν επιστήμονες στην Αγγλία, όπου αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να αποσταλούν χιλιάδες ατομικά τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού, τα οποία μπορούν να γίνουν φυσικά στο σπίτι και δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά!

Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το σπιτικό τεστ διάγνωσης των 15 λεπτών

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, χιλιάδες ατομικά τεστ των 15 λεπτών για το σπίτι για τον κορονοϊό θα παραδοθούν από την Amazon σε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα με συμπτώματα της νόσου COVID-19. Επίσης, είναι πιθανό τα τεστ αυτά να πωλούνται στην αγορά μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England – PHE). Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αποκαταστήσει την κανονικότητα της ζωής στη χώρα και, κυρίως, να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στις υγειονομικές αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η δρ. Sharon Peacock, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοίμωξης της PHE, δήλωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας ότι η διεξαγωγή τεστ κορονοϊού σε μαζική κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι δυνατή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Matt Hancock, χωρίς να υπάρξει η πληροφορία ότι θα είναι διαθέσιμα στο κοινό τόσο γρήγορα, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει γίνει παραγγελία για εκατομμύρια περισσότερα τεστ κορονοϊού.

Κορονοϊός: Το ατομικό τεστ των 15 λεπτών μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης

Το τεστ, το οποίο μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης, προϋποθέτει το ελαφρύ τρύπημα ενός δακτύλου για την παραγωγή μιας σταγόνας αίματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από τη συσκευή. Το ατομικό τεστ κορονοϊού αρχικά θα επικυρωθεί στην Οξφόρδη ως προς το άρτιο της λειτουργίας του και το έγκυρο του αποτελέσματος που δίνει. Αυτό θα συμβεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Peacock και θα είναι έπειτα διαθέσιμο προς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και το ευρύ κοινό.

Η Amazon έχει ήδη συμφωνήσει να πραγματοποιήσει τη διανομή των τεστ στα σπίτια των πολιτών, ενώ θα είναι διαθέσιμα και από τα φαρμακεία.

Οι εργαζόμενοι του αγγλικού Εθνικού συστήματος Υγείας (National Health System – NHS) ή οποιοσδήποτε άλλος θα είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα και το εάν έχει ήδη περάσει τον κορονοϊό και έχει πια ανοσία. Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορούσε να ξαναρχίσει την κανονική του ζωή, χωρίς να χρειάζεται πλέον να εργάζεται από το σπίτι, ή να παραμένει σε κοινωνική απόσταση. Πιστεύεται ευρέως ότι αν κάποιος αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 αποκτά ανοσία, ή ότι εάν κολλήσουν για δεύτερη φορά, δεν είναι μεταδοτικός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα.

Κορονοϊός: Πώς λειτουργεί το ατομικό τεστ διάγνωσης που θα γίνεται στο σπίτι

Το τεστ κορονοϊού ανιχνεύει την παρουσία του IGM. Πρόκειται για ένα αντίσωμα που εμφανίζεται πολύ νωρίς στην μόλυνση. Επίσης ανιχνεύει και το αντίσωμα IGG, το οποίο αυξάνεται όταν ο οργανισμός αρχίζει να καταπολεμάει το “ξένο σώμα”, που είναι ο κορονοϊός. Τα αποτελέσματα σε κάποια από τα ατομικά τεστ θα μπορούν να διαβαστούν επιτόπου από οποιονδήποτε, αλλά σε κάποια άλλα τεστ, τα αποτελέσματα θα πρέπει να ερμηνεύονται από επαγγελματίες του τομέα υγείας.

-: https://www.theguardian.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για το πόσο επιζεί σε επιφάνειες “πάγωσε” τους επιστήμονες – Τι βρήκαν στις άδειες καμπίνες του Diamond Princess!

Κορονοϊός: Βήμα-βήμα πώς χειριζόμαστε τα προστατευτικά ρούχα και αξεσουάρ όταν μπαίνουμε και βγαίνουμε σε δωμάτιο ασθενούς

Related posts

Έντονος πόνος στο πόδι που “έρχεται και φεύγει”: Ποιες ασθένειες κρύβει – Τι και πού ακριβώς θα νιώσετε

admin

Αυξημένος ο κίνδυνος θανατηφόρου εγκεφαλικού λόγω της ρύπανσης του αέρα

admin

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ευλογιά των πιθήκων από την ανεμοβλογιά

admin

Πολλαπλό μυέλωμα: Τα σημάδια στο στόμα – Τι πρέπει να αντιληφθείτε εγκαίρως

admin

Παγκόσμια πρωτιά: Βρετανός με σκληρόδερμα υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών

admin

Τι θα προσέξετε στο δέρμα σας, όταν προκύψει πρόβλημα με τους πνεύμονες

admin

Κορωνοϊός: Περάσατε ήπια την COVID; Μπορεί να έχετε συμπτώματα επί 15 μήνες!

admin

Καταρρέουν οι ελπίδες ότι η μετφορμίνη είναι αποτελεσματικό φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού

admin

Διπλάσια η πιθανότητα των γυναικών για μακρά COVID-19, σύμφωνα με έρευνα

admin

Μελάνωμα στο μάτι: Συμπτώματα και θεραπεία – Ελάχιστοι το εντοπίζουν διότι δεν φαίνεται!

admin

Ευλογιά των πιθήκων: Αυτό είναι συνήθως το πρώτο σύμπτωμα

admin

Ευλογιά των πιθήκων: Το σύμπτωμα που έχει εμφανίσει στο στόμα το 70% των ασθενών

admin