Teen

Ινστιτούτο Prolepsis: Ξεκίνησε η διανομή δωρεάν υγιεινών γευμάτων σε σχολεία

Ξεκίνησε την Παρασκευή 25/9 η διανομή υγιεινών γευμάτων σε μαθητές σχολείων μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣε μία δύσκολη περίοδο για χιλιάδες οικογένειες λόγω της πανδημίαςτο Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιά ένα πλούσιο και θρεπτικό δεκατιανό σε παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Στα συγκεκριμένα σχολεία περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.  

Η σίτιση ξεκίνησε σε σχολεία περιοχών της Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα σχολεία και από άλλες περιφέρειες της χώρας. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται φέτος για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιάμε ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την ασφαλή διαχείριση των γευμάτωνΤα αυξημένα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού, περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των γευμάτων (αρτοσκεύασμα/σάντουιτς, γάλα/γιαούρτι, φρούτο) σε ειδικά ατομικά κουτιά, αποφυγή συγχρωτισμού των μαθητών κατά τη διανομή και χρήση μέσων ατομικής προστασίας (γάντια μίας χρήσης και προστατευτικές μάσκες από τους προμηθευτές που συμμετέχουν στη διαδικασία διανομής) 

«Εξακόσια πενήντα σχολεία, στα οποία φοιτούν 57.000 μαθητές έχουν ήδη αιτηθεί να ενταχθούν στο  Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα διευθυντών και γονέων για την κάλυψη της σχολικής σίτισης. Στην πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη και να προστατέψουμε τη σωματική και πνευματική τους υγείαΚαλούμε τα ιδρύματα, τους φορείς της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις εταιρείες και όσους πολίτες μπορούν, να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας», δηλώνει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.  

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει αποδείξει ότι καταπολεμά στην πράξη την επισιτιστική ανασφάλεια και βελτιώνει παράλληλα τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν από το Ινστιτούτο Prolepsis στα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2019-20: Στο τέλος της σχολικής χρονιάς από το σύνολο των οικογενειών που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα, το 33% δεν βίωνε πλέον πείνα. Αυξήθηκε η κατανάλωση των φρούτων για το 52,6% των μαθητών, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων για το 37,8%, ενώ βελτιώθηκε η σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής για το 56,9% των μαθητών.  

Σήμερα, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος και με την πολύτιμη συνδρομή ιδρυμάτων, οργανισμών, εταιρειών και συμπολιτών μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  

      

                  

Related posts

Κλιματική αλλαγή: Πώς επηρεάζει τα παιδιά – «Ένα στα 3 εκτίθεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα»

admin

Γονείς: Πέντε τοξικές φράσεις που πληγώνουν το παιδί – Μοιάζουν αθώες, αλλά δεν είναι

admin

Οι γυναίκες με ρευματική νόσο μπορούν να γεννήσουν υγιή παιδιά

admin

Γονείς: Πέντε (όχι και τόσο) αθώα συμπτώματα που δε θα πρέπει να αγνοήσετε

admin

Έφηβοι: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να τους μιλήσετε σοβαρά; Μια ψυχολόγος συμβουλεύει

admin

Εγκυμοσύνη: Πώς το έμβρυο προστατεύει τη μητέρα από τα αυτοάνοσα

admin

Κλιματική αλλαγή: Μια αναδυόμενη απειλή για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά

admin

Έτσι τα «πρωτάκια» μαθαίνουν να διαβάζουν καλύτερα και γίνονται «αστέρια» στην ορθογραφία

admin

Παθητικό κάπνισμα: Πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο

admin

Ιλαρά – Νέα παγκόσμια απειλή: Αύξηση θανάτων κατά 43% σε ένα έτος

admin

Καφεϊνούχα και ενεργειακά ποτά: Τι προκαλούν στο μυαλό και τις συνήθειες 10χρονων παιδιών

admin

Το άγχος επηρεάζει τον παιδικό εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

admin