Image default
Must

«Θα είμαι εδώ για σενα» Το συγκινητικό μήνυμα ενός πατέρα που μεγαλώνει μόνος το παιδί του με σύνδρομο Down

«Θα είμαι εδώ για σενα» Το συγκινητικό μήνυμα ενός πατέρα που μεγαλώνει μόνος το παιδί του με σύνδρομο DownΠαιδί με σύνδρομο Down: Η αναλογία των παιδιών με σύνδρομο Down είναι ένα προς επτακόσια με οκτακόσια παιδιά. Πρόκειται για μία κατάσταση, η οποία προκαλείται από επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος 21. Αυτό, επηρεάζει την ανάπτυξη τόσο του σώματος, όσο και του εγκεφάλου.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down αποκαλούνται «ηλιόλουστα», καθώς η προσωπικότητά τους είναι λαμπερή, είναι πολύ ευγενικά και στοργικά. Και η μερίδα της κοινωνίας που έχει γεννηθεί με τον σωστό αριθμό χρωμοσωμάτων έχει να μάθει πάρα πολλά από αυτούς τους ανθρώπους.

Δυστυχώς, όμως, πολλά νεογέννητα με σύνδρομο Down, ακόμη εγκαταλείπονται από τους γονείς τους που φοβούνται αυτή την πάθηση, αλλά και το άγνωστο, αλλά μεγαλώνοντας σε μία χαρούμενη και υγιή οικογένεια, τα παιδιά αυτά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι για αυτήν την κατάσταση και την αντιμετωπίζουν με λιγότερο αρνητισμό και προκατάληψη.Ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου είναι και αυτός ο πατέρας από τη Ρωσία. Είναι μονογονεϊκή οικογένεια και αποστολή του είνα να αλλάξει άρδην τη στάση του κόσμου απέναντι σε αυτούς τους μοναδικούς και θαυμάσιους ανθρώπους.

Ο 33χρονος Ευγκένι Ανισίμοφ μεγαλώνει μόνος του τον μικρό γιο του, Μίσα, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, αφότου η σύζυγός του αποφάσισε να τους αφήσει, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ανατροφή του παιδιού με το σύνδρομο.

Ο νεαρός πατέρας θέλησε να μοιραστεί την ιστορία του με τον κόσμο για να εμπνεύσει γονείς που αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση και να μην τα παρατήσουν.

«Φοβάμαι ότι το μωρό σας έχει σύνδρομο Down»

Η χαρά της γέννησης του μικρού διήρκεσε μόλις 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα. Μέχρι από τα χείλη του γιατρού να βγει η φράση: «Φοβάμαι, ότι το μωρό σας έχει σύνδρομο Down». «Δεν ήξερα τι να κάνω, όταν έμαθα ότι ο γιος μου θα είχε σύνδρομο Down. Θεώρησα ότι τώρα η αποστολή μου θα ήταν να πνίξω τα συναισθήματά μου και να υποστηρίξω τη γυναίκα μου, πιστεύοντας ότι θα ήταν πιο δύσκοκλο για εκείνη. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έβγαιναν σε λίγες ημέρες και μέχρι τότε δεν είχα αποφασίσει να της πω κάτι», δήλωσε ο Ευγκένι.

«Θυμάμαι πως όταν έμαθα ότι ο γιος μου έχει σύνδρομο Down, έφυγα από το νοσοκομείο και έκλαψα. Όχι όμως για πολύ. Αργότερα ένιωσα λίγη ντροπή για αυτά τα δάκρυα. Στη ζωή μου τίποτα δεν είχε αλλάξει. Είχα ακόμη δύο χέρια, δύο πόδια, τις επαγγελματικές μου γνώσεις. Όλα αυτά δεν είχαν πάει πουθενά. Η αποφασιστικότητά μου, η δράση, η περιέργεια, τα πάντα ήταν μαζί μου. Τα πάντα πήγαν ΄πως τα σχεδίασα, ο γιος μου γεννήθηκε. Όμως αυτό το παιδί είναι ξεχωριστό, η ζωή του, το μέλλον του, η μοίρα του είναι ήδη πολύ σημαντική. Και ειμαι εδώ. Είναι η ευθύνη μου. Δεν έγινε αμνιοπαρακέντιση, καθώς οι πιθανότητες ήτανλίγες, αλλά υπήρχαν. ΄Ηθελες ένα παιδί, παίρνεις και την ευθύνη. Θα υπήρχαν πιθανότητες για αυτισμό, γενετικές ανωμαλίες κλπ. Όμως, το σύνδρομο Down δεν είναι το χειρότερο, όπως έμαθα μετά«», πρόσθεσε.

Το ίδιο βράδυ ο 33χρονος πατέρας άρχισε να κάνει έρευνες για το σύνδρομο Down. «Άρχισα να ψάχνω πληροφορίες για το σύνδρομο από το ίδιο βράδυ που επέστρεψα σπίτι. Δεν ήξερα τίποτα για τη διάγνωση του γιου μου. Θυμάμαι μία φρικτή φωτογραφία από ένα σοβιετικό βιβλίο βιολογίας. Έψαξα στο διαδίκτυο.Έμαθα για την Evelina Bledans και τον Semyon, που γεννήθηκε στην ίδια πτέρυγα με τον Mishka. Έμαθα ότι στην Ευρώπη οι άνθρωποι με σύνδρομο Down είναι κοινωνικοποιημένοι, ζουν και εργάζονται ανεξάρτητοι. Όμως, η απόφαση μου δεν επηρεάστηκε από αυτό», ανέφερε.

Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να παρατήσει το παιδί του, όμως η γυναίκα του δεν ήταν έτοιμη για αυτήν την ευθύνη. «Όταν πήρα αυτήν την απόφαση, δεν είχα σκεφτεί παρά μόνο το θετικό σενάριο. Σκέφτηκα ότι θα τον παίρνω έξω να κάνουμε μπάρμπεκιου, να χαζεύουμε τον ήλιο, να ζήσει τη ζωή του. Ναι, μπορεί για κάποιους να είναι στενάχωρο, όμως θα έχει τη δική του ζωή. Δεν σκέφτηκα στιγμή να τον αφήσω σε ορφανοτροφείο», είπε ο Ευγκένι.

Με τη σύζυγό του χώρισαν και ο Ευγκένι ξεκίνησε τη νέα του ζωή ως μόνος πατέρας ενός «ηλιόλουστου» παιδιού. «Η γυναίκα μου κι εγώ είχαμε μία καλή και έμπιστη σχέση. Υπήρχαν δυσκολίες, έλλειψη χρημάτων, χωρισμοί. Είμαι ένας ευγενικός και δοτικός άνθρωπος. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, ήμουν έτοιμος για διαμάχη. Προσπάθησα να την πείσω, ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Αυτό ήταν που μας χώρισε. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι φοβήθηκε την δεδομένη στιγμή, άρχισε να ενεργεί σύμφωνα με το κακό σενάριο, είχε ήδη διαβεί τον Ρουβίκωνα και ήταν πολύ αργά για να επανέλθει», σημείωσε.

Παρά τις προκλήσεις, ωστόσο, αυτής της ιδιαίτερης πατρότητας, δεν τα παρατά και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να μεγαλώσει τον Misha, για την σωματική και ψυχική του ανάπτυξη. Ο 33χρονος πατέρας θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το Σύνδρομο Down και να υποστηρίξει οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάλογη κατάσταση. «Θέλω να στηρίξω και να εμπνεύσω με το παράδειγμά μου αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μένα. Προσπαθώ να το επικοινωνήσω και ελπίζω να τα καταφέρω. Μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά», κατέληξε.

- : -

Related posts

Άγιος Συμεών: Ο προστάτης των εγκύων και των εμβρύων

admin

Μητέρα απ’ το Ισραήλ δώρισε το νεφρό της κι έσωσε 3χρονο αγοράκι απ’ τη Γάζα

admin

Έρευνα: Οι μάσκες FFP2-KN95 ρίχνουν κάτω από 1% την πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό

admin

Γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι μετά από 6 αποτυχημένες εγκυμοσύνες

admin

«Δεν ζούμε, τρέχουμε!»: ένα εξαιρετικό κείμενο για το άγχος και τη θλίψη

admin

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικός

admin

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά και έρχεται στο Μέγκα

admin

Νοσηλευτές ΜΕΘ χορεύουν τα «Χριστούγεννα» της Γαρμπή και στέλνουν μήνυμα αγάπης

admin

«Με πέταξαν έγκυο στο δρόμο αλλά έφτιαξα μια οικογένεια γεμάτη αγάπη»

admin

Έχει χειρουργήσει 15.000 παιδιά χωρίς να πληρωθεί και είναι Έλληνας γιατρός

admin

Η ηθοποιός Τάνια Τρύπη υιοθέτησε τη σκυλίτσα που βρέθηκε βιασμένη στην Αλεξανδρούπολη πριν λίγο καιρό

admin

Πρόωρο μωράκι πήγε στο σπίτι του για πρώτη φορά μετά από 112 μέρες στην εντατική

admin