Fitness

Η προπόνηση που ρίχνει την πίεση, νικά την αϋπνία και βελτιώνει τη διάθεση

Ο καιρός πλέον το επιτρέπει να ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, σπάζοντας τη ρουτίνα της άσκησης και δοκιμάζοντας κάτι καινούριο. Η personal trainer, Σοφία Περδίκη, απαριθμεί τα οφέλη που αποκομίζουμε, όταν προπονούμαστε εκτός των τεσσάρων τοίχων

YGEIAMOU.GR TEAM

*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Έφτασε η εποχή που πολλές από τις δραστηριότητές μας μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους λόγω της καλοκαιρίας. Η άσκηση περιλαμβάνεται σε αυτές τις δραστηριότητες και μάλιστα μπορείτε να ωφεληθείτε συνολικά από αυτή την απλή αλλαγή, όπως θα διαπιστώσετε και από τα οφέλη του outdoor training που ακολουθούν:

1. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το άγχος

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου. Ως αποτέλεσμα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι λιγότερο επίπονη από παρόμοια άσκηση σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός που, με τη σειρά του, σας ωθεί πιο κοντά στη μέγιστη απόδοσή σας. Προπονηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, πιέστε τον εαυτό σας λίγο παραπάνω και συνεχίστε να καταρρίπτετε το προσωπικό σας ρεκόρ!

2. Βοηθά στην αϋπνία

Όταν ασκείστε σε εξωτερικούς χώρους, παίρνετε καθαρό αέρα, αυτό βοηθά στην ανακούφιση της αϋπνίας. Η τακτική άσκηση και ο καθαρός αέρας θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

3.Έχουν λιγότερο χρηματικό κόστος

Οι υπαίθριες προπονήσεις είναι συχνά δωρεάν, επειδή τα πάρκα γυμναστικής, οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι, τα γήπεδα και άλλες τοποθεσίες άσκησης σε εξωτερικούς χώρους είναι συνήθως ανοιχτά για όλους. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι καλή και για το πορτοφόλι σας!

4. Ηλιοφάνεια

Όταν προπονείστε σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα οφέλη του ήλιου. Ο φρέσκος αέρας και το φυσικό φως τονώνουν και παρέχουν περισσότερη ενέργεια στο μυαλό και το σώμα. Η ηλιοφάνεια παρέχει τη βιταμίνη D που χρειαζόμαστε, επομένως θα μαυρίσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ο ήλιος θα σου φτιάξει τη διάθεση! Το ηλιακό φως ενισχύει επίσης την παραγωγή ενέργειας στους μύες και την οξείδωση των ιστών.

Όταν προπονείστε σε εξωτερικούς χώρους, λάβετε υπόψη την πιθανή βλάβη που προκαλείται από την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία, όπως η αφυδάτωση και το ηλιακό έγκαυμα. Μην ξεχνάτε λοιπόν το αντηλιακό και την ενυδάτωση ενώ προπονείστε έξω!

5. Παραλλαγή στην κανονική σας προπόνηση

Πραγματοποιήστε την προπόνησή σας σε εξωτερικούς χώρους και συμπεριλάβετε κινήσεις που είναι εύκολο να κάνετε έξω, όπως ασκήσεις με το βάρος σώματος. Οι περισσότερες ασκήσεις με το σωματικό βάρος περιέχουν πολυαρθρικές κινήσεις και επομένως είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές! Μια προπόνηση με το σωματικό βάρος θα ενισχύσει ιδιαίτερα τον συντονισμό, την ισορροπία και την κινητικότητά σας.

6.Η ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι νέο

Ανεβάστε την προπόνησή σας σε ένα νέο επίπεδο. Εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες προπόνησης για να προσθέσετε καινούριο περιεχόμενο στην τυπική σας προπόνηση ή δημιουργήστε ένα εντελώς νέο πρόγραμμα. Κάντε την προπόνησή σας διαφορετική, πιο αποτελεσματική και αναζωογονητική.

7. Καλύτερη διάθεση

Συνολικά, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ωφελεί ολόκληρο το σώμα φέρνοντας χαρά, ευεξία και καλύτερη διάθεση!

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.

Complete Training by Sophia

Health is a state of body, Wellness is a state of being

Instagram: @famous_sp

@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿

Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Να πώς θα αδυνατίσουμε κάνοντας Pilates

Έξι εύκολες ασκήσεις που νικούν τον πόνο στη μέση και την πλάτη

Το workout των 10′ που δυναμώνει και συσφίγγει τους μύες

Related posts

Είστε 45αρης και δεν φτάνετε τα δάκτυλα των ποδιών σας; Για ποια νόσο να ανησυχήσετε

admin

Οι τέλειες ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

admin

Θέλετε να γεράσετε καλά; Κάντε αυτή την κίνηση καθημερινά

admin

Πρόγραμμα total body για γρήγορο μεταβολισμό

admin

Το φυσικό αναλγητικό που αυξάνει την ανθεκτικότητα στο χρόνιο πόνο

admin

Εμμηνόπαυση: Η No1 άσκηση που ανακουφίζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου

admin

Πέντε ασκήσεις για σμιλεμένο σώμα πριν βγούμε στην παραλία

admin

Έχετε δυνατά πόδια; Δείτε γιατί «κερδίζει» η καρδιά σας

admin

Γρίπη – Πνευμονία: Δύο δραστηριότητες που μειώνουν κατά 48% τον κίνδυνο θανάτου

admin

Οι δέκα καλύτερες ασκήσεις για δυνατά και καλλίγραμμα πόδια

admin

Δεν προφταίνετε τα 4.000 βήματα την ημέρα; Τι άλλο να κάνετε για να έχετε τα ίδια οφέλη

admin

Γυμναστική στο σπίτι: Καλύτερη κινητικότητα και λιγότερο άγχος με αυτή τη μέθοδο

admin