Image default
Must

Η αλληλεγγύη των γειτόνων έσωσε μητέρα και κόρη από την ενδοοικογενειακή βία στην Καλλιθέα

Η αλληλεγγύη των γειτόνων έσωσε μητέρα και κόρη από την ενδοοικογενειακή βία στην ΚαλλιθέαΑίσιο τέλος είχε μια υπόθεση μακροχρόνιας ενδοοικογενειακής βίας μιας 42χρονης μητέρας και της 3χρονης κόρης της στην Καλλιθέα. Η συγκινητική αλληλεγγύη των γειτόνων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπόθεσης από την αστυνομία και την εισαγγελία έβαλαν τέλος στην ιδιότυπη αιχμαλωσία τους.

Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύει η φεμινιστική συλλογικότητα το Μωβ, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, η μητέρα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα με το κοριτσάκι και να καλέσει βοήθεια, και οι γείτονες έκαναν ανθρώπινη ασπίδα για να τις προστατέψουν, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Μέλος της Yoga For Good που μένει στην περιοχή ειδοποίησε το Μωβ, που άρχισε αμέσως να ασχολείται με την υπόθεση και να στηρίζουν μητέρα και κόρη (καθοδήγηση για τις διαδικασίες, συνοδεία, συλλογή και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας).

Αρχικά προσήχθησαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και στη συνέχεια ανέλαβε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας. Ο χειρισμός της υπόθεσης από πλευράς αστυνομίας και εισαγγελίας ήταν υποδειγματικός. Μετά τις καταθέσεις αφέθηκαν ελεύθερες μάνα και κόρη και κρατήθηκε ο άντρας μέχρι την επομένη μέρα στα πλαίσια του αυτοφώρου. Έτσι μπόρεσε και γύρισε η γυναίκα με το παιδί στο σπίτι τους (το διαμέρισμα είναι ιδιοκτησία της γυναίκας) και άλλαξε κλειδαριά ώστε να μην έχει πλέον πρόσβαση ο άντρας. Την επόμενη μέρα ο άντρας, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να ενοχλεί και να απειλεί, πήρε τα πράγματά του με την συνοδεία αστυνομίας.Έκτοτε η γυναίκα έχει απευθυνθεί για βοήθεια σε σχετικούς φορείς και οργανώσεις, αλλά όπως πάντα υπάρχει πρόβλημα με τη νομική εκπροσώπηση στα δικαστήρια, τόσο για τα ασφαλιστικά μέτρα που πρέπει να γίνουν, όσο και για τις ποινικές υποθέσεις σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Η γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ως γνωστόν παραπέμπει στα Συμβουλευτικά Κέντρα που παρέχουν μόνο νομική συμβουλευτική και όχι εκπροσώπηση. Η γυναίκα πήγε στην οργάνωση Διοτίμα και ζήτησε δικηγόρο (περιμένει τηλεφώνημα για ορισμό ραντεβού ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα αναλάβουν την υπόθεσή της) και υπέβαλε και αίτηση παροχής νομικής βοήθειας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

To Mωβ κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια διότι η μητέρα είναι άνεργη τα τελευταία χρόνια και δεν έχει άλλα εισοδήματα. Επικοινωνήστε με το Μωβ για το ΙΒΑΝ της γυναίκας ώστε να καταθέσετε την αλληλεγγύη σας απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της (για λόγους διαφάνειας και αμεσότητας).

Κάθε ποσό είναι καλοδεχούμενο, και 5 και 10 ευρώ είναι κρίσιμα στη φάση αυτή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει και πάλι!

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε ένας διανομέας όταν εντόπισε μια 92χρονη γυναίκα με Αλτσχάιμερ να περιπλανιέται στους δρόμους και την επέστρεψε στο σπίτι της.

ΜΠΡΑΒΟ ρε παλίκαρε!!!

- : rosa.gr

Related posts

Η συγκλονιστική πραγματική ιστορία πίσω από τον Νονό

admin

Ο άνθρωπος που είναι τσιγκούνης στην τσέπη, είναι και στην ψυχή

admin

Είναι τελικά σωστό να ζητάμε από τους καλεσμένους μας να βγάζουν τα παπούτσια; Οι ειδικοί απαντούν

admin

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος

admin

Το συγκινητικό γράμμα της Ελένης: Άι Βασίλη, θέλω να κάνεις καλά τη μαμά μου

admin

«Και θα ‘ναι πάντα το χαμόγελό σου εκεί Ανδρέα»: Η μέρα που «γεννήθηκε» το Χαμόγελο του Παιδιού

admin

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικός

admin

Nίκος και Γιώργος: Δύο αχώριστα αδέρφια, ο ένας με σύνδρομο Down

admin

Θέλω οι άνθρωποι να βλέπουν το παιδί μου και όχι την αρρώστια του

admin

Κορωνοϊός – Μπουρλά: Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση για καλύτερη θωράκιση απέναντι στη μετάλλαξη Omicron

admin

Η απίστευτη στιγμή που ο ιερέας ταΐζει το μωρό που μόλις βάπτισε

admin

Εννιά χρόνια από τότε που ο ήρωας Τηλέμαχος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του

admin