15.9 C
Athens
November 30, 2023
Trending now

Βασίλης Γιακουμάρος: «Αν όσοι έχουν χιλιάδες followers, γεμίζανε τα θέατρα…

Έρωτας Φυγάς – Η Δένια Μιμερίνη σατιρίζει το πρόωρο φινάλε:…

Φάρμα – Κατέρρευσε η Νάσια πριν τη μονομαχία: «Σπάει η…

Milky Way: Mία παράξενη γυναίκα αυτοσαρκάζεται μέσα στο τέλμα της

Πόπη Μαλλιωτάκη: Ποζάρει ως σέξι αγιοβασιλίτσα στον καναπέ και ανάβει…

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου ζητά να ερωτηθεί για πολιτικά φαινόμενα δηλώντας…

coollife.gr

  • Home
  • Health
  • Beauty
  • Fitness
  • Fashion
  • Love
  • Food
  • LifeStyle
  • Teen
  • Travel
  • Must
  • INSTA
  • ShowBiz
Coollife
  • Home
  • Health
  • Ευρυαγγείες: Η σύγχρονη αγγειοχειρουργική εγγυάται τη λύση
Health

Ευρυαγγείες: Η σύγχρονη αγγειοχειρουργική εγγυάται τη λύση

May 27, 2020

Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ευρυαγγειών, αν και τα γενεσιουργά αίτια της πάθησης μπορούν να αναζητηθούν και σε απλές, καθημερινές αιτίες, όπως η ορθοστασία ή ακόμη και η εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ευρυαγγείες, αν και αποτελούν ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα με επιπτώσεις στην ψυχολογία των πασχόντων, δύνανται να συνυπάρχουν με φλεβική ανεπάρκεια στο επιπολής φλεβικό δίκτυο. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς να καταφεύγουν στους ειδικούς για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών, δηλαδή τους αγγειολόγους-αγγειοχειρουργούς. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η θεραπεία των ευρυαγγειών είναι μια δυναμική διαδικασία που χρειάζονται οι καλύτερες προϋποθέσεις για επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Απαιτείται η επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής προσέγγισης από τον ειδικό, αλλά και η συνεργασία του ασθενούς, ώστε να μην υπάρξουν υποτροπές.

Αίτια εμφάνισης ευρυαγγειών

Οι ευρυαγγείες είναι πολύ μικρά επιφανειακά αγγεία του δέρματος που για κάποιο λόγο έγιναν ορατά με το γυμνό μάτι. Υπάρχουν διάφορες παθήσεις που το προκαλούν αυτό όπως αυτοάνοσα νοσήματα, συγγενείς νευροαγγειοπάθειες και κληρονομικά νοσήματα. Οι αιτίες αυτές είναι γενικά σπάνιες. Η πιο συχνή αιτία είναι η κληρονομικότητα. Έτσι, είναι πολύ συχνό σε οικογένειες που οι γονείς έχουν ευρυαγγείες και κάποια από τα παιδιά να παρουσιάζουν συχνά ευρυαγγείες. Υπάρχουν όμως και πιο απλές καθημερινές αιτίες που θεωρούμε ότι δημιουργούν ευρυαγγείες. Η έκθεση στον ήλιο, για παράδειγμα, και ειδικά σε υπερβολικό βαθμό όταν κάνει “τραύμα” στο δέρμα. Επίσης, άλλα παρόμοια “τραύματα” γίνονται από το σολάριουμ, την σάουνα και τα χαμάμ. Η ορθοστασία δημιουργεί ευρυαγγείες. Η λήψη ορμονών, η εγκυμοσύνη και τα τοπικά κορτικοειδή, επίσης. Eπιπλέον, λοιμώξεις του δέρματος ή η ακτινοβολία δημιουργούν ευρυαγγείες. Υπερβολικά σφιχτά ρούχα ή κάλτσες ή το σταυροπόδι για πολλές ώρες. Πολύ συνηθισμένη όμως, είναι η συνύπαρξη φλεβικής ανεπάρκειας στο επιπολής φλεβικό δίκτυο με την παρουσία ευρυαγγειών και μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις, ο έμπειρος ιατρός, βλέποντας τον ασθενή, μπορεί να βάλει την διάγνωση κλινικά, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση δικτύου ευρυαγγειών στο έσω σφυρό που επιστημονικά ονομάζουμε φλεβεκτατική κορώνα.

Όχι μόνο ένα αμιγώς αισθητικό πρόβλημα

Οι ευρυαγγείες δεν προκαλούν σοβαρές επιπλοκές, όπως για παράδειγμα θρομβώσεις. Μπορεί όμως, να προκαλούν σημαντικά συμπτώματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής όπως τοπικό κνησμό, αίσθημα καύσου, άλγος, ιδιαίτερα στις γυναίκες που είναι στην έμμηνο ρύση. Επίσης, μπορεί να προκαλούν τοπικό υποδόριο αιμάτωμα (εκχύμωση) ή και αιμορραγία προς τα έξω, αν υπάρξει κάκωση π.χ. στη διάρκεια ξυρίσματος. Επίσης, σε πολλές γυναίκες η παρουσία ευρυαγγειών δυσκολεύει την καθημερινότητά τους από αισθητικής άποψης και δεν μπορούν να ντυθούν όπως θέλουν ή αποφεύγουν τις εμφανίσεις στην παραλία, όπου γίνονται αποδέκτες ερωτήσεων ή αρνητικών σχολίων, οπότε δημιουργείται αναπόφευκτα μια ψυχολογική πίεση που επηρεάζει την προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Αγγειοχειρουργική: Η μόνη ειδικότητα που θεραπεύει τις παθήσεις των αγγείων

Οι ευρυαγγείες συχνά τροφοδοτούνται από μεγαλύτερα αγγεία και αυτό που βλέπουμε στο δέρμα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μπορεί, για παράδειγμα, να υπάρχει ανεπάρκεια στην ελάσσονα σαφηνή φλέβα, η οποία μέσω κλάδων να τροφοδοτεί το δίκτυο των ευρυαγγειών στο δέρμα. Αν κάποιος προσπαθήσει να “σβήσει” τις ευρυαγγείες, χωρίς να σταματήσει την ανεπάρκεια στην σαφηνή, το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρει ή αν τα καταφέρει θα είναι για λίγο καιρό και μετά θα ξαναπαρουσιαστούν οι ευρυαγγείες σαν να μην “σβήστηκαν” ποτέ.

Πολλές φορές λοιπόv, σε ινστιτούτα αισθητικής έρχονται σε διαπληκτισμούς με τους ασθενείς, γιατί δεν αντιμετωπίζουν σωστά το πρόβλημα στην βάση του. Όμως, ούτε έχουν την θεωρητική κατάρτιση που απαιτείται ούτε μπορούν από τον νόμο να επέμβουν, γιατί απαιτείται ιατρική πράξη υψηλού επιπέδου (δηλαδή από εξειδικευμένο ιατρό και όχι από κάποιον που τελείωσε την ιατρική σχολή και είναι σε αναμονή για ειδικότητα και απλά προσφέρει υπηρεσίες σε κάποιο κέντρο για να υπάρχει η νομότυπη κάλυψη).

Η επίσημη και μοναδική ειδικότητα που ασχολείται με τις παθήσεις των αγγείων είναι η αγγειοχειρουργική, η οποία αποτελείται από επτά έτη εξειδίκευσης μόνο πάνω στα αγγεία. Ο αγγειοχειρουργός έχει εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να βάλει την σωστή διάγνωση (κλινικά και με τρίπλεξ φλεβών), να σχεδιάσει την σωστή θεραπεία και να την εκτελέσει σωστά.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία

Η θεραπεία των ευρυαγγειών αποτελείται από τρεις μεθόδους που χρησιμοποιούνται όλες σήμερα και που δεν ανταγωνίζεται η μία την άλλη, αλλά συμπληρώνουν η μία την άλλη στη θεραπεία των ευρυαγγειών. Έτσι, ο σύγχρονος και πλήρως καταρτισμένος αγγειοχειρουργός – αγγειολόγος που θεραπεύει ευρυαγγείες είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιεί και τις τρεις αυτές μεθόδους, ανάλογα με την περίπτωση και οι οποίες είναι: Η σκληροθεραπεία: είναι η αρχαιότερη μέθοδος και η πιο αποτελεσματική για μεγαλύτερες ευρυαγγείες και δικτυωτές φλέβες. Με την βοήθεια πολύ λεπτής σύριγγας εγχύεται ειδικό φάρμακο (το σκληρυντικό) που προκαλεί ίνωση στην φλέβα και με αυτό τον τρόπο εξαφανίζεται. Έχει ελάχιστο πόνο, αλλά αφήνει σημάδια (μελανιές) για πολλές ημέρες που σε μερικά άτομα μπορεί να παραμείνουν για αρκετό καιρό. Δεν γίνεται καλοκαίρι. Το φάρμακο έχει την υγρή του μορφή ή χορηγείται ενδοφλεβίως με την μορφή αφρού (foam sclerotherapy). Το laser: η μεγάλη επανάσταση, γιατί με το laser μπορούμε να εξαφανίσουμε τις πολύ μικρές ευρυαγγείες που με τη σκληροθεραπεία είναι πολύ δύσκολο να θεραπεύσεις.

Έχει πόνο στην εφαρμογή. Αφήνει ερεθισμένο το δέρμα μετά την εφαρμογή για αρκετές ημέρες. Οι κυριότερες επιπλοκές είναι τα εγκαύματα και τα μόνιμα πιθανά σημάδια. Δεν χρησιμοποιείται το καλοκαίρι. Η θερμοπηξία: είναι η νεότερη μέθοδος και χρησιμοποιεί υψίσυχνο ρεύμα για να προκαλέσει ίνωση στις φλέβες (αποτελεσματική κυρίως στις μικρές ευρυαγγείες). Έχει πόνο στην εφαρμογή. Αφήνει ερεθισμένο το δέρμα μετά την εφαρμογή για αρκετό χρόνο. Έχει το πλεονέκτημα ότι δεν αφήνει μόνιμα σημάδια και ότι χρησιμοποιείται και το καλοκαίρι.

Η θεραπεία των ευρυαγγειών ως  μια δυναμική διαδικασία

Οι ευρυαγγείες είναι φλέβες και η γενική αρχή στις θεραπείες των φλεβών είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Υπάρχουν ασθενείς που εξαφανίζονται οι ευρυαγγείες για πάρα πολλά χρόνια και άλλοι που επανεμφανίζονται τακτικά και χρειάζονται κάθε 1-2 χρόνια μια συντήρηση. Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι η θεραπεία των ευρυαγγειών είναι μια δυναμική διαδικασία που χρειάζονται οι καλύτερες προϋποθέσεις για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Και ο ιατρός πρέπει να κάνει σωστά τις θεραπείες και ο ασθενής να προσέξει μετά για να μην υποτροπιάσει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία των κιρσών /ευρυαγγειών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: fleves.gr  ή επικοινωνήστε με τον κο Απόστολο Σαλίβερο, Αγγειοχειρουργό, στο τηλέφωνο 6947203123 & 210 9648722.

- -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
  • Κορονοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται σε νέο τεστ βελτιώνει την ακρίβεια στη διάγνωση
    November 30, 202326
  • Ερευνητές του Στάνφορντ βρήκαν το «κλειδί» που μπορεί να αναστρέψει την απώλεια μυϊκής μάζας
    November 30, 202325
  • Επιστήμονες αναλύουν τι προκαλεί το κάπνισμα στα στοματικά βακτήρια
    November 30, 202323
  • Wolff- Parkinson-White: Τι είναι το σύνδρομο και τι κινδύνους μπορεί να κρύβει
    November 30, 202327
  • Σύνδρομο Down: Η τακτική άσκηση βελτιώνει τη γνωστική και την κινητική υγεία των ασθενών
    November 30, 202333
  • Η ρύπανση μας επηρεάζει όπως το αλάτι: Μας ανεβάζει την πίεση
    November 30, 202336
  • Τρεις τρόποι για να νικήσετε τα «winter blues» και να κοιμάστε καλύτερα
    November 29, 202343
  • Ποια είναι τα συμπτώματα εξουθένωσης ενός φροντιστή
    November 29, 202344
previous post
Tο ρόφημα που βελτιώνει τις επιδόσεις και καίει λίπος – Ποια είναι η κατάλληλη ώρα να το πιούμε
next post
Τα λουλούδια της μόδας ανθίζουν

Related posts

Κορονοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται σε νέο τεστ βελτιώνει την ακρίβεια στη διάγνωση

adminNovember 30, 2023

Ερευνητές του Στάνφορντ βρήκαν το «κλειδί» που μπορεί να αναστρέψει την απώλεια μυϊκής μάζας

adminNovember 30, 2023

Επιστήμονες αναλύουν τι προκαλεί το κάπνισμα στα στοματικά βακτήρια

adminNovember 30, 2023

Wolff- Parkinson-White: Τι είναι το σύνδρομο και τι κινδύνους μπορεί να κρύβει

adminNovember 30, 2023

Σύνδρομο Down: Η τακτική άσκηση βελτιώνει τη γνωστική και την κινητική υγεία των ασθενών

adminNovember 30, 2023

Η ρύπανση μας επηρεάζει όπως το αλάτι: Μας ανεβάζει την πίεση

adminNovember 30, 2023

Τρεις τρόποι για να νικήσετε τα «winter blues» και να κοιμάστε καλύτερα

adminNovember 29, 2023

Ποια είναι τα συμπτώματα εξουθένωσης ενός φροντιστή

adminNovember 29, 2023

Φαγούρα στο δέρμα: Ένας νέος παράγοντας μπορεί να οδηγήσει σε κανούργιες θεραπείες για το έκζεμα

adminNovember 29, 2023

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα

adminNovember 29, 2023

12 λόγοι που πρήζονται τα δάχτυλα των χεριών

adminNovember 29, 2023

Nic-sick: Τι είναι η υπερδοσολογία νικοτίνης και πώς εκδηλώνεται

adminNovember 29, 2023

MOST POPULAR

28
Nov

Άννα Φόνσου: «Του είπα ότι είναι ο μοναδικός άντρας που θέλω να...

adminNovember 28, 2023
14
Nov

Ελένη Μενεγάκη: Επέλεξε παρόμοιο caramel φόρεμα με τη Σία Κοσιώνη και την...

adminNovember 14, 2023
13
Nov
November 13, 2023

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ;

adminNovember 13, 2023November 13, 2023
21
Nov

Σοφία της Ισπανίας: Με αυτό το στιλιστικό τρικ έδωσε χρώμα στην κομψή...

adminNovember 21, 2023
17
Nov

Κώστας Μαρτάκης: «Δεν κρύβομαι, απλά δεν θέλω να το μοιραστώ και δεν...

info@queen.gr QueenNovember 17, 2023
09
Jul

Τηλεθέαση Παρασκευής (7/7): Στην κορυφή οι σειρές «Σασμός» και «Αυτή η νύχτα...

adminJuly 9, 2023
26
Jun

Εκλογές 2023: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στις 17:00 η ανακοίνωση...

adminJune 26, 2023
09
Jul

Ιωάννα Τούνη: Στη Σύρο μαζί με τον γιο της για χάρη του...

adminJuly 9, 2023
05
Jul

Ελένη Μενεγάκη: «Ήμουν 23 ετών, αν δεν δούλευα τότε…»

adminJuly 5, 2023
17
Jun

Survivor All Star: Πότε θα γίνει ο μεγάλος τελικός;

adminJune 17, 2023
Athens
clear sky
71%
1.8km/h
0%
16°C
18°
13°
15°
Thu
14°
Fri
15°
Sat
17°
Sun
15°
Mon

RSS thetimes.gr

  • Επιστολή Κασσελάκη σε Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά
  • Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Εξαιρετικά προβληματικές οι θέσεις του, δεν θυμίζουν Αριστερά
  • Nicky και Paris Hilton: Με τους γιους τους στη παραλία
  • Wow! Η Κατερίνα Παπουτσάκη μάς δείχνει το μακιγιάζ με κρυστάλλους- Να πώς θα το κάνεις κι εσύ
  • Επ’ αόριστον συνέχιση της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου
  • Παυλόπουλος: Η στρατιωτική-πολεμική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
  • Στο Ντουμπάι ο Μητσοτάκης: Μιλά το Σάββατο στην 28η Διάσκεψη για το Κλίμα – Βλέπει αύριο Τζον Κέρι και Αλ Τζαμπέρ
  • Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό
  • Ρωσία: Ακαδημαϊκός που κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε το Ίδρυμα του Ναβάλνι, στέλνεται σε ψυχιατρική κλινική με δικαστική απόφαση
  • Σωκράτης Φάμελλος: Έχουμε την ευθύνη να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών και το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας έδωσαν

RSS sofokleous10.gr

  • Δείτε live: Η ομιλία Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι 11 δεν σεβάστηκαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να παραδώσουν τις έδρες τους
  • Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google: «Οι τρεις δημόσιοι τομείς εφαρμογής της ΑΙ στην Ελλάδα, στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο»
  • ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
  • Αντιπαράθεση Θεοχάρη με αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο των κόκκινων δανείων
  • Ο Γεραπετρίτης θα ενημερώσει αύριο τα κόμματα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία
  • Γερουλάνος: 9 προτάσεις και 4 νέες τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια
  • Νίκος Παπανδρέου: Μπαίνει τέλος σε καταχρηστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών στην Ευρώπη
  • Βασίλης Βασιλικός – Τσίπρας: Θα λείψει στην Ελλάδα, την Αριστερά, την Τέχνη
  • Συλλεκτικό νόμισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του «Έτους Σαμαράκη»
  • e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες

RSS CARSNEWS

  • Οι πιο ακριβοπληρωμένοι πιλότοι της F1 για το 2023
  • Χάμιλτον: Τεράστια η πίεση για αποτελέσματα το 2024
  • Ampere: Μια ιστορία τεχνολογίας που προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη
  • Αποτελέσματα Πανελλήνιου Φωτογραφικού Διαγωνισμού της ΜΟΤ.Ο.Ε. με θέμα ΤΑΞΙΔΙ & ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
  • Φορτσάρουν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. – Βεβαιώθηκαν 4.015 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε μια ημέρα
  • Το Ράλι Παλάδιο 2023 έρχεται το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με 39 συμμετοχές
  • Το νέο Dacia Duster είναι στιβαρό και με σύγχρονα κινητήρια συστήματα
  • Νέο Lexus LBX: 5 πράγματα για το νέο SUV που έρχεται
  • Η Triumph αποκάλυψε τη νέα Motocross TF 250-X – Δείτε τις προδιαγραφές για τη πρώτη μοτοσυκλέτα ΜΧ της Triumph – VIDEO – Φωτογραφίες
  • H Mercedes και το… Έβερεστ
Coollife.gr
Το νούμερο ένα site για μία χαλαρή και ευχάριστη ζωή!
Contact us: sofokleous10.gr@gmail.com
@2019 - coollife.gr. All Right Reserved.
  • Terms
  • Contact us
Coollife.gr
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutubeSnapchat
  • Home
  • Health
  • Beauty
  • Fitness
  • Fashion
  • Love
  • Food
  • LifeStyle
  • Teen
  • Travel
  • Must
  • INSTA
  • ShowBiz