Must

Δε κλαίω γιατί είμαι αδύναμος. Κλαίω γιατί είμαι ζωντανός.

Δε κλαίω γιατί είμαι αδύναμος. Κλαίω γιατί είμαι ζωντανός.

Κλαίω γιατί τα χω καλά με τον εαυτό μου κι έχω μάθει να μην τον καταπιέζω μόνο και μόνο για να μπορώ να εντάσσομαι στην κάθε κοινωνική νόρμα που θέλει τους «δυνατούς» αναίσθητους.Κλαίω γιατί δεν είμαι αναίσθητος και επιλέγω να μην μηδενίζω τον ανθρώπινο συναισθηματισμό και την πηγαία δύναμη ξεσπάσματος που έχω μέσα μου και που όσο κι αν εσένα σου φαίνεται περίεργο, θέλει πολλά κουράγια να καταφέρεις να βγάλεις προς τα έξω.

Γιατί όταν αυτή η δύναμη απελευθερώνεται μένει εκεί για να σε ξυπνήσει, να σε κινητοποιήσει και να κατευθύνει την συνείδησή σου εκεί που έχεις ξεχάσει πώς να πάς.

Εκεί που είσαι άνθρωπος και εκφράζεσαι με ειλικρίνεια και θάρρος, όχι απέναντι στους άλλους αλλά απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.Εκεί που κοιτάς κατάματα την ψυχή σου και της ζητάς παραπονεμένα το λόγο που σ’ αφήνει να ζεις όπως σου λένε οι άλλοι. Εκεί που ο πόνος, η συγκίνηση, η αγανάκτηση , η χαρά είναι και πάλι μέρος του εαυτού σου κι όχι απαγορευμένες, ξεχασμένες καταστάσεις του είναι σου.

Και ναι έφτασα εκεί. Και ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου, μάλλον, ήταν δύσκολο να τον βρω γιατί συνεχώς τον έχανα ψάχνοντάς τον πίσω από καλώς δημιουργημένα, κοινωνικώς αποδεκτά προσωπεία.

Κι όταν τον βρήκα επιτέλους φοβήθηκα, κι άρχισα να τρέχω με πανικό για να μην συνειδητοποιήσω άλλα. Και μακριά από αυτόν έτρεχα κι από όλους τους άλλους, που μου έδιναν ρηχά διδάγματα επιβίωσης και επέμεναν πως είμαι αδύναμος και πως πρέπει να «σκληρύνω» και να κρύψω τον εαυτό μου για να επιβιώσω.

Στο τέλος όμως σταμάτησα. Γιατί ήταν μάταιο και γιατί κουράστηκα. Σταμάτησα αποφασιστικά, γύρισα προς τα πίσω, είδα τον εαυτό μου, του χαμογέλασα, τον πήρα αγκαλιά και μαζί πήραμε τον δρόμο του γυρισμού. Και μαζί ήμασταν πιο δυνατοί απέναντι στους άλλους. Και δυσκολευτήκαμε και συναντήσαμε εμπόδια αλλά δεν είχε πλέον σημασία γιατί είμαι πλέον ζωντανός! Κι όταν αισθάνομαι το κάνω με όλη την έννοια της λέξης!

Κι αν θέλω να κλάψω θα το κάνω, ακόμη κι αν είναι με μια μικρή λεπτομέρεια που με συγκίνησε και βελτίωσε ολιγόλεπτα την βαρετή καθημερινότητα που έχετε δημιουργήσει, και που ευτυχώς πλέον βιώνω ως απλός παρατηρητής. Και ευτυχώς δεν είμαι μόνος μου. Υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμένα και θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι.

Θα κλάψω γιατί είμαι ζωντανός και αν ο λόγος δεν σας αρκεί και θέλετε κάτι πιο «λογικό», θα κλάψω για σας και τον χαμένο σας συναισθηματισμό. Όχι για να σας θρηνήσω αλλά για να σας κάνω να θυμηθείτε τι θα πει «είμαι ζωντανός».

Σας χαιρετώ,

Ένας ζωντανός άνθρωπος

[have2read.wordpress.com]Related posts

Στ. Κασσελάκης: Γλεντά την παραμονή του στην αρχηγία σε μπαρ της Αθήνας

admin

To βλέμμα του Τάιλερ Μακμπέθ για τον σύζuγο του Στέφανου Κασσελάκη

admin

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία, στενοχωριέμαι για τη χώρα μου

admin

Ποδοσφαιριστές φιλήθnκαν στο στoμα για να πανηγυρίσουν γκολ της ομάδας τους

admin

Ιεράπετρα: Λεβέντισσα 84χρονη γιαγιά δουλεύει στα θερμοκήπιά της γιατί δεν βρίσκει εργάτες

admin

Είναι γεγονός: Ανακοίνωσε την uποψηφιότητά του για τις εuρωεκλογές ο Γιώργος Αυτιάς – «Να πάει ένας που ξέρει από οıκονομıκά»

admin

Ανείπωτος θρήνος στις Ένоπλες Δυνάμεις: Έφυγε από τη ζωή ο σμηναγός Γιώργος Αναγνώστου

admin

Του αξίζουν 1.000 μπράβο: Ο Νίκος Κόντης θα τρέξει 400 χλμ στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών

admin

«Η Σοφία παντρεύεται την Αντωνία»: Ο πρώτος γάμος ομóφυλου ζευγαριού στην Πάτρα

admin

Η Χριστίνα Φλαμπούρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 ψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου

admin

27χρονη με καρκίvο εκπλήρωσε το όνειρό της και παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της

admin

Τέμπη: Ραγiζει καρδıές ο Νίκος που σώθnκε αλλά έχασε τη σύζuγό του – «358 μέρες χωρίς την Αθηνά»

admin