Image default
Must

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικός

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικόςΚάθε Δεκέμβριο ο αυτιστικός γιος της Hannah Brinkworth, ο Harry, ρωτά αν μπορεί να κάνει πάρτι γενεθλίων. Και κάθε φορά ραγίζει την καρδιά της μαμάς του αφού τα πάρτι του δεν έχουν και τόσο μεγάλη… επιτυχία.

Η 31χρονη από το Σέφιλντ εξήγησε πως στα προηγούμενα πάρτι του 10χρονου γιου τους δεν εμφανίστηκε κανένας φίλος του και όλα έδειχναν πως το ίδιο θα συνέβαινε και φέτος. «Ο Harry είναι αυτιστικός και είναι ένα πολύ καλό παιδί. Κάθε χρόνο ζητάει πάρτι γενεθλίων και, παρότι βάζουμε τα δυνατά μας, δεν εμφανίζεται ποτέ κανένας συμμαθητής του» λέει χαρακτηριστικά.

«Φέτος, όταν μας είπε ότι θέλει να κάνει πάρτι γενεθλίων, τον ρώτησα ποιους θέλει να καλέσει. Αρχικά μου ανέφερε τα ονόματα δύο φίλων του αλλά συνέχισε λέγοντας πως δεν τους επιτρέπεται να έρθουν».Όταν η Hannah ζήτησε από τον γιο της να γίνει πιο συγκεκριμένος, η απάντησή του 10χρονου αγοριού την συνέτριψε: «μου είπε ότι οι φίλοι του ήθελαν να έρθουν αλλά δεν τους αφήνουν οι μαμάδες τους επειδή δεν τον συμπαθούν. Μάλιστα, μου εξήγησε ότι δεν τους επιτρέπουν να παίζουν μαζί του ούτε στο σχολείο. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ούτε του Harry, ούτε των άλλων παιδιών. Το πρόβλημα το έχουν ξεκάθαρα οι γονείς που δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του γιου μου» εξηγεί με απογοήτευση η μαμά του Harry.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση για παιδιά σαν τον Harry. Οι μαμάδες όχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά δεν ξέρουν και πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους ώστε να μην στοχοποιούν συμμαθητές τους με ειδικές ανάγκες. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι αντίκτυπο έχουν τα λόγια τους. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο» συνεχίζει η Hannah.

Ωστόσο, για τα φετινά γενέθλια του γιου της, ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Έτσι, ανέβασε ένα post στο Instagram στο οποίο εξήγησε την κατάσταση και ζήτησε από τον κόσμο να στείλουν στον Harry ευχετήριες κάρτες για τα γενέθλιά του. Μέχρι στιγμής, το αγοράκι έχει λάβει εκατοντάδες κάρτες από όλο τον κόσμο από ανθρώπους που θέλουν να του ευχηθούν από καρδιάς.

Η οικογένειά του ένιωσε ευγνωμοσύνη με την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ η μητέρα του διευκρίνισε πως δεν το έκανε για να ζητήσει τον οίκτο των ανθρώπων. Στόχος της ήταν να τους ευαισθητοποιήσει και να αλλάξει, επιτέλους, η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στα αυτιστικά παιδιά.

- : -

Related posts

Δολοφονούν την Αγιά Σοφιά! Κάνουν γκράφιτι και χαράζουν ονόματα στην στήλη στήριξης

admin

Παγκόσμιος συναγερμός: Βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα ύποπτες χημικές ουσίες που επηρεάζουν την υγεία μας

admin

Το Άγχος Προωθεί Τις Μεταστάσεις Του Καρκίνου. Μεταστάσεις Ανάλογα Με Τη Θέση Του Όγκου

admin

Τι κι αν έχω καρκίνο; Εγώ πάντα θα χαμογελάω

admin

Δεν αρκεί να είναι καλοί μαθητές, πρέπει να γίνουν και καλοί άνθρωποι

admin

Νανόπουλος: «Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δε σου εξασφαλίζουν ότι έχεις παιδεία»

admin

Γιορτή Αγίου Ιωάννη Ρώσου: Ο θαυματουργός πολύπαθος άνθρωπος του Θεού

admin

Είσαι πολύ όμορφη, σιγά να μην είσαι άρρωστη: Μητέρα 27 ετών έχει 1 μήνα ζωής αλλά κανείς δεν την πιστεύει – ΦΩΤΟ

admin

Ελληνική επιγραφή κοσμεί την πρόσοψη φαρμακείου στο Τόκιο: «Όλα για τους ασθενείς»

admin

Τι θα κάνετε αν ξυπνούσατε μια μέρα και δεν υπάρχει ίντερνετ;

admin

Ταμίες τέλος στα σούπερ μάρκετ: Αυτόματα ταμεία τώρα και στην Ελλάδα – Αντικατάσταση εργαζομένων από μηχανές

admin

«Για το παιδί μου δεν ντράπηκα ποτέ κι ας μην καταφέρει να μου πει μαμά σ’αγαπώ»: Μια μόνη μαμά ΗΡΩΪΔΑ

admin