Image default
Must

Γυναίκα σκότωσε τον άντρα-βασανιστή της και κρατείται στη φυλακή

Γυναίκα σκότωσε τον άντρα-βασανιστή της και κρατείται στη φυλακή

Η Μελέκ Ιπέκ σκότωσε, ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, τον άντρα που επί 12 χρόνια τη βασάνιζε. Πλέον κρατείται στη φυλακή. Η τραγική ιστορία, η λύτρωση και η απαίτηση για την αποφυλάκισή της.

Πριν από 12 χρόνια, μαζί με τον έγγαμο βίο, για τη Μελέκ Ιπέκ ξεκίνησε και ένας καθημερινός εφιάλτης. Ένας βίαιος Γολγοθάς από τα χέρια και τα σεξουαλικά βίτσια και τη διαστροφή του συζύγου της, Ραμαζάν Ιπέκ.

Η 31χρονη πια Μελέκ από την Τουρκία, γινόταν συστηματικά έρμαιο των βίαιων και ερωτικών φετίχ του Ραμαζάν, ο οποίος την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες. Συχνά, υπό το αθώο και τρομαγμένο βλέμμα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

#Turkey • Melek İpek killed the husband who tortured her https://t.co/BpR7QIb8NS by @naz_oke

After hours of psychological, physical and sexual violence, Melek killed her husband. A self-defence support campaign. #MelekİpekSerbestBırakılsın #melekipeksucsuzdur pic.twitter.com/AuKfnX62YN

— KEDISTAN (@KEDISTAN) January 12, 2021

Πρόσφατα, για τη Μελέκ Ιπέκ ήρθε η λύτρωση. Μετά από ένα ακόμη πολύωρο μαρτυρικό βασανιστήριο, έχοντας ικετέψει τον άντρα της μπροστά στα παιδιά τους να μη τη σκοτώσει, ενώ εκείνος τη σημάδευε με καραμπίνα, κι αφού αναγκάστηκε να μείνει για για ένα ολόκληρο βράδυ γυμνή και δεμένη στο πάτωμα ενός δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της, μα πρωτίστως τα δύο της παιδιά.

“Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε”, περιγράφει η ίδια, μεταξύ των σοκαριστικών περιγραφών των καθημερινών βασανιστηρίων που υπέμενε για μία και πλέον δεκαετία.

Η Μελέκ Ιπέκ τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία για να ειδοποιήσει ότι μόλις είχε σκοτώσει τον άντρα της. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα.

Παρά το γεγονός ότι η 31χρονη γυναίκα βρισκόταν σε αυτοάμυνα, τις τελευταίες ημέρες, η Μελέκ Ιπέκ κρατείται στη φυλακή, με ούσα πλέον δέσμια ενός συντηρητικού πατριαρχικού κράτους και ενός συστήματος δικαιοσύνης που “νομιμοποιεί” τη συστηματική κακοποίηση των γυναικών, ερμηνεύοντας αντίστροφα τις έννοιες του θύματος και του θύτη. Πράγμα που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει με την ολιγωρία στην περίπτωση της 31χρονης, η οποία αντί για ιατρική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη και ένα ασφαλές περιβάλλον κρατείται σε ένα κελί.

Melek İpek: “Defalarca karakola ifade verip rapor almayı istedim. Ramazan bana sen koruma kararı aldırırsın ben karakolda ifade verir çıkarım, döndüğümde seni de bu çocuğu da öldürürüm” diyerek tehdit etti.#MelekİpekSerbestBırakılsın #melekipek #melekipekiçinadalet pic.twitter.com/MLciPNvtsz

— mühendisyen (@muhendisyenn) January 9, 2021

Αυτό έχει φέρει τις έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για την ισότητα των φύλων, αλλά και απλών χρηστών των social media που ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της, από τη στιγμή που η γυναίκα αναγκάστηκε να αμυνθεί σε ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης. Ο δικηγόρος της πάντως εμφανίζεται βέβαιος πως η πελάτισσά του θα αφεθεί ελεύθερη.

Πηγή : news247.gr

Related posts

Συγκλονίζει ο Ηπειρώτης γιατρός από τη Σουηδία: «Θέλουν να εξαφανίσουν τους ηλικιωμένους»

admin

Βρετανία: Συνταξιούχος γιατρός επέστρεψε στο πόστο του για να βοηθήσει και πέθανε από κορωνοϊό

admin

Το κουτάβι που βρέθηκε με το στόμα του δεμένο με κολλητική ταινία ευχαριστεί τον άνθρωπο που τον έσωσε

admin

Leave a Comment