Οι μπανάνες στην Ταϊλάνδη θεωρούνται το εθνικό φρούτο της χώρας. Αξιοποιούνται τόσο σε γλυκά όσο και αλμυρά φαγητά σε μια τεράστια γκάμα γευστικών και θρεπτικών επιλογών.
Η συνταγή που παρουσιάζεται αποδεικνύει πόσο νόστιμα και διαφορετικά μπορεί να παρασκευαστεί μια γλυκιά σούπα με βάση αυτό το αγαπημένο φρούτο. Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη συνταγή είναι και νηστίσιμη!
Υλικά που χρειαζόμαστε για 6 μερίδες
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400 γραμμάρια)
- 4 μεγάλες πράσινες μπανάνες
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την μπανάνα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει την σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
Η συνταγή είναι επιλεγμένη από το βιβλίο Thai Chef Express του Ευάγγελου Ζουμπανέα και της Ταϊλανδέζας Chef Amporn Muangphrom.
- Γλυκιά σούπα μπανάνας με καρύδα - Diatrofi.gr | -.