Health

Γιατί μπορεί να έχετε υψηλά τριγλυκερίδια αλλά φυσιολογική χοληστερόλη

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Τόσο τα τριγλυκερίδια όσο και η χοληστερόλη είναι τύποι λίπους στο αίμα, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Το σώμα μας χρειάζεται χοληστερόλη για να χτίσει κύτταρα και να παράγει ορισμένες ορμόνες. Και χρειάζεται τριγλυκερίδια για να αποθηκεύσει αχρησιμοποίητες θερμίδες και να τις μετατρέψει σε ενέργεια. Όταν τρώτε θερμίδες που δεν καταναλώνετε αμέσως, το σώμα σας παράγει τριγλυκερίδια.

Είναι πιθανό να έχετε υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων χωρίς υψηλή χοληστερόλη.

Για παράδειγμα, εάν η διατροφή σας είναι υψηλή σε θερμίδες από υδατάνθρακες και σάκχαρα αλλά όχι από τροφές με υψηλή χοληστερόλη, μπορεί να αναπτύξετε υψηλά τριγλυκερίδια χωρίς υψηλή χοληστερόλη. Παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης και καταστάσεις υγείας όπως η ηπατική νόσος και τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν επίσης να συμβάλουν σε υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Τι μπορεί να προκαλέσει υψηλά τριγλυκερίδια αλλά φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης

Διατροφή

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κορεσμένα λίπη και θερμίδες μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια σας ακόμα κι αν δεν αυξάνει τη χοληστερόλη σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τριγλυκερίδια παράγονται για να αποθηκεύουν επιπλέον θερμίδες. Θα χρειαστείτε περισσότερα τριγλυκερίδια όταν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας, ακόμα κι αν αυτές οι θερμίδες δεν προέρχονται από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Μειώνει την ποσότητα λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας (HDL γνωστή και ως καλής χοληστερόλη), καθιστώντας δυσκολότερο για το σώμα σας να καταπολεμήσει τη συσσώρευση αρτηριακής πλάκας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα σας να υπερπαράγει τριγλυκερίδια.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό με την σειρά του δυσκολεύει το σώμα να κάψει λίπος και να χρησιμοποιήσει την ενέργεια από τις θερμίδες. Έτσι αυξάνονται τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Έλλειψη άσκησης

Η άσκηση καίει θερμίδες και βοηθά στη διατήρηση των τριγλυκεριδίων σε υγιές εύρος. Εάν δεν ασκείστε επαρκώς, κινδυνεύετε από υψηλά τριγλυκερίδια.

Κατάχρηση αλκοόλ

Το αλκοόλ αυξάνει την ποσότητα των ηπατικών πρωτεϊνών που ονομάζονται λιποπρωτεΐνες πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL). Η ύπαρξη πάρα πολλών VLDL δυσκολεύει το σώμα να κάψει λίπος και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Ασθένειες του ήπατος

Τα άτομα με ορισμένες ηπατικές παθήσεις, όπως η λιπώδης νόσος του ήπατος και η κίρρωση, μπορεί να έχουν υψηλά τριγλυκερίδια χωρίς υψηλή χοληστερόλη. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν αυτές οι ασθένειες αλλάξουν τον τρόπο που το συκώτι σας παράγει και χρησιμοποιεί τα τριγλυκερίδια.

Αυτοάνοσα νοσήματα

Το σώμα μπορεί να παράγει επιπλέον τριγλυκερίδια για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Τα άτομα που έχουν αυτοάνοσες παθήσεις, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, εμφανίζουν συνεχή φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Γενετική προδιάθεση / κληρονομικότητα

Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα παράγει και διαχειρίζεται τα τριγλυκερίδια μπορεί να είναι γενετικός. Ορισμένες γενετικές παθήσεις δυσκολεύουν το σώμα σας να διασπάσει το λίπος και να ρυθμίσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα (όπως ορμονικά, στεροειδή, ρετινοειδή, ανοσοκατασταλτικά, διουρητικά κ.α.) μπορούν να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια.

Πιθανές επιπλοκές από υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί να είναι επικίνδυνα, ακόμη και όταν δεν έχετε υψηλή χοληστερόλη. Τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορούν να οδηγήσουν σε σκλήρυνση και ακαμψία των τοιχωμάτων των αρτηριών (αρτηριοσκλήρυνση). Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρές καρδιακές παθήσεις, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή στο πάγκρεας (παγκρεατίτιδα). Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως πόνο, ναυτία και ακούσια απώλεια βάρους. Χωρίς θεραπεία, η παγκρεατίτιδα μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο του παγκρέατος και άλλες σοβαρές καταστάσεις υγείας.

-: https://www.healthline.com

-

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Related posts

Πρώτα οι γαστρεντερίτιδες, μετά η λεπτοσπείρωση: Πώς αναπτύσσονται οι λοιμώξεις μετά τις πλημμύρες

admin

Αυτή είναι η πάθηση που αυξάνει τις πιθανότητες λοίμωξης COVID-19

admin

Τι είναι ο μύκητας Candida auris και γιατί ανησυχεί τόσο πολύ τους ειδικούς

admin

CDC: Ποιους απειλεί βακτήριο της ζεστής θάλασσας που προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις

admin

Καρκίνος του προστάτη: Οι επιθετικές μορφές σχετίζονται με μεταλλάξεις σε 11 γονίδια

admin

Θεράπευσαν ποντίκια που είχαν μείνει παράλυτα μετά από πλήρη ρήξη του νωτιαίου μυελού!

admin

Σημαντικό επίτευγμα: Κοριτσάκι έκανε μεταμόσχευση νεφρού χωρίς κίνδυνο απόρριψης του μοσχεύματος

admin

Αλτσχάιμερ: Σε ποια ηλικία αρχίζει και ποια είναι τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα

admin

Ένας στους 8 Έλληνες δουλεύει περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα

admin

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι αιτίες και τα συμπτώματα που χρειάζονται έλεγχο από τον γιατρό

admin

Λεπτοσπείρωση: Οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

admin

Ελληνική HPV Εταιρεία: Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να εξαλειφθεί έως το 2047!

admin