Image default
Food

Γαλοπούλα σε αραβική πίτα

Για αυτούς που το γρήγορο φαγητό είναι καθημερινότητα και ο χρόνος στην κουζίνα είναι λίγος, η λύση του έτοιμου φαγητού μπορεί να αποτελεί μονόδρομο.

Υπάρχουν όμως μικρές και εύκολες συνταγές με απλά υλικά που μπορούν να αποτελέσουν μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή.

Η αραβική πίτα μπορεί να αποτελεί την βάση για άπειρους συνδυασμούς. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και τα σουβλάκια delivery θα γίνουν παρελθόν!

Για μία μερίδα

  • 100 γραμμάρια φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/4 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρέσκια τζίντζερ
  • 1/4 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζάνι (2%) γιαούρτι
  • 1 αραβική πίτα

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κύβους ή σε μπουκίτσες. Καθαρίστε και κόψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ζεματίστε τις μπουκιές της γαλοπούλας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου και βγάλτε τες.

Εν συνεχεία, ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτετε την τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο. Ανακατέψτε και ρίξτε τον ζωμό και τη γαλοπούλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσει η γαλοπούλα και εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Κόψτε την πίτα στη μέση, ανοίξτε την και γεμίστε την με το μείγμα της γαλοπούλας.

Σερβίρετε σε μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!

The post Γαλοπούλα σε αραβική πίτα appeared first on Diatrofi.gr | Υγιεινή Διατροφή, Ευεξία και Υγεία.

Related posts

Cream Crackers Παπαδοπούλου με Cottage

admin

Αφράτα muffins βρώμης-αμυγδάλου

admin

Εύκολο σνακ στο τσακ

admin

Leave a Comment