Must

Έλληνας καθηγητής ανάμεσα στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες του πλανήτη το 2022

Έλληνας καθηγητής ανάμεσα στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες του πλανήτη το 2022

Σπουδαία ακαδημαϊκή αναγνώριση για τον Αναπληρ. Καθηγητή Ελευθέριο Λαβδά, ο οποίος κατατάσσεται στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες Παγκοσμίως το έτος 2022, σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη που παρουσιάζεται στο “AD Scientific Index 2022”.To AD Scientific Index (Alper-Doger Scientific Index), παρέχει αξιολογήσεις περιοδικών, πανεπιστημίων και την επιστημονική απόδοση της ερευνητικής παραγωγικότητας μεμονωμένων επιστημόνων.

Ο κ. Ελευθέριος Λαβδάς είναι Αναπληρ. Καθηγητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Τομέα Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπεία και στην κατάταξη των ερευνητών-επιστημόνων του επιστημονικού πεδίου “Medical and Health Sciences / Radiographer”, περιλαμβάνεται στην 24η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην Ευρώπη είχε βρεθεί στην 16η θέση, βάσει της απήχησης του Ερευνητικού του έργου στο επιστημονικό πεδίο που ειδικεύεται!

Οι “Radiographer” ή «Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι» για την Ελλάδα, είναι επαγγελματίες υγείας, που χρησιμοποιούν Ιατρικό εξοπλισμό όπως μηχανήματα ακτίνων Χ, αξονικούς τομογράφους, μαγνητικούς τομογράφους, μαστογράφους, και παράγουν ιατρικές εικόνες. Επίσης κατευθύνουν ακτινοβολίες σε ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία από τον καρκίνο. Τελευταία χειρίζονται προηγμένες τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή ακτινοσκόπηση σε επεμβατικά τμήματα για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.

Υπηρέτησε για χρόνια στο ΕΣΥ, στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έχει περάσει από σημαντικές θέσεις διοίκησης.Σήμερα είναι στο συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και επιστημονικός σύμβουλος στο τμήμα Ιατρικής απεικόνισης της Κλινικής “ANIMOUS KYANOUS STAVROS”. Η παραπάνω διάκριση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τη Σχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε σε χωριό της Λάρισας. Αποφοίτησε από το τμήμα Ακτινολογίας & Ακτινοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας το 1989. Έχει Master – MSc στην Ιατρική Φυσική από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (2005) και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2007). Έχει εργαστεί δύο χρόνια στον Αξονικό Τομογράφο του Π.Γ.Ν. Αθηνών «Παίδων Αγία Σοφία», επτά χρόνια στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής τομογραφίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας, οκτώ χρόνια στο Π.Π.Γ.Ν. Λάρισας ως υπεύθυνος τεχνολόγων και δύο χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο ως προϊστάμενος παραϊατρικών εργαστηρίων.

Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (51), σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων (34), εθνικών (περίπου 100) και κριτής σε περιοδικά, τρία από αυτά είναι διεθνή (Journal of Magnetic Resonance Imaging, Magnetic Resonance Imaging and clinical imaging). Επίσης έχει πλούσιο διοικητικό έργο και στην τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγμένος Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Δημοτικού διαμερίσματος Μάνδρας 1998-2001 και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοιλάδας 1998-2010. Πρόεδρος στον σύνδεσμο ύδρευσης «Ελευθερών» (διαδημοτικός δημόσιος οργανισμός) για δύο χρόνια (2009-2010).

Το 2009 εξελέγη τακτικός Καθηγητής Εφαρμογών από τον Ιούλιο του 2010 διδάσκει στο ΤΕΙ Αθήνας. Στις 25-6-2014 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και είναι ο πρώτος τεχνολόγος Ακτινολόγος στην Ελλάδα που εξελέγη Καθηγητής. Στις 6-8-2019 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής και είναι Διευθυντής του τομέα Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας από 1-9-2019.

-: drdoctor.doctor, onlarissaRelated posts

Παγώνη: «Δέχτηκα πρόταση με 14.000€ το μήνα από Σαουδική Αραβία»

admin

Είσαι από αυτούς που δίνουν το πιάτο στον σερβιτόρο;

admin

Νέοι άνθρωποι για μια νέα… Νέα Σμύρνη

admin

Μπουκάλι με τάμα έφτασε μετά από δύο χρόνια στον Πανορμίτη στη Σύμη

admin

Μπουκάλι με τάμα έφτασε μετά από δύο χρόνια στον Πανορμίτη στη Σύμη

admin

Άννα Μαρία: Σε νέο σπίτι στην Εκάλη λίγους μήνες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

admin

Ο μικρός Λούκας ζήτησε να δει τον Μπρούνο, πριν πάει για θεραπεία

admin

Σπαράζουν οι γονείς της Τοπαλούδη: «Κάθε βράδυ φέρνω εικόνα τα βασανιστήρια του παιδιού μου»

admin

Γιαγιά στη Θεσσαλία μεγαλώνει μόνη την εγγονή της στο πλημμυρισμένο σπίτι – Ο κόρη της έχει πεθάνει

admin

Δεν θα βγει ποτέ έξω: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου – Ούτε ένα ελαφρυντικό

admin

Συγκλονίζει Έλληνας πιλότος: «Μόνο τον Θεό φοβάμαι, κανέναν και τίποτε άλλο»

admin

Ο άντρας μου κλ@νει και ρεύεται μπροστά μου. Έχει χαθεί κάθε ερωτισμóς, σκέφτoμαι να χωρiσω.

admin