Image default
Teen

Άγραφα: Η Παλαιοκατούνα γεμίζει και πάλι παιδικές φωνές χάρη στο νέο παιδικό σταθμό

Ένα νέο παιδικό σταθμό με την ονομασία τα «Ψηλά Βουνά», απέκτησε η Παλαιοκατούνα Αγράφων χάρη στην αγαστή συνεργασία της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife FFH και της μη κυβερνητικής οργάνωσης HOPEgenesis. Τα εγκαίνια του κτιρίου έγιναν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για μια δυσπρόσιτη περιοχή της Ελλάδας που αποκτά και πάλι ζωή.

Το νέο κτίριο του παιδικού σταθμού στην Παλαιοκατούνα Αγράφων

Η Eurolife FFH παρέδωσε στους κατοίκους της περιοχής ένα σύγχρονο κτίριο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε τα παιδιά να κάνουν εκεί τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση και τη γνώση. Ο παιδικός σταθμός αναμένεται να υποδεχθεί παιδιά προσχολικών ηλικιών, τα οποία, πλέον, έχουν το δικό τους χώρο για να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να αναπτύσσουν δημιουργικά τις δεξιότητές τους.

Το σύγχρονο κτίριο πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας

Η δημιουργία του παιδικού σταθμού είναι αποτέλεσμα του αυξημένου αριθμού νέων γεννήσεων, σε συνέχεια της δράσης που υλοποιούν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, δράση η οποία φέρνει περισσότερες παιδικές φωνές στον γηραιότερο δήμο της Ευρώπης. Οι δύο εταίροι βρίσκονται σταθερά στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, στηρίζοντας τα ζευγάρια και τις γυναίκες που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά θέλουν παιδιά για να μεγαλώσουν και αυτός είναι ο λόγος που εγκαινιάσαμε μαζί με το Δήμο Αγράφων και τη HOPEgenesis τον παιδικό σταθμό της περιοχής», υπογράμμισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, προσθέτοντας πως «ένας τόπος, για να αποκτήσει ζωή, πρέπει πρώτα να γεμίσει παιδιά, γι’ αυτό είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι με το έργο μας γεννιούνται παιδιά στο Δήμο Αγράφων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της περιοχής που έχουν αγκαλιάσει τη δράση μας, καθώς και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα για να δημιουργηθεί ο παιδικός σταθμός».

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του παιδικού σταθμού

Ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του παιδικού σταθμού ευχαριστώντας τη Eurolife FFH και τον Δήμο Αγράφων για την τόσο ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία «που αποτελεί τη βάση για ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειες αυτού του τόπου», είπε. Μάλιστα, ο κ. Χανδακάς εξήγησε ότι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για παιδιά αποτελεί τη δεύτερη φάση του προγράμματος των Eurolife FFH και HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα. 

Τέλος ο κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, Δήμαρχος Αγράφων, ανέφερε ότι «η Eurolife FFH και η HOPEgenesis στέκονται στο πλευρό του Δήμου μας, βοηθώντας τις οικογένειας των Αγράφων και συγχρόνως βοηθούν να ανατραπεί το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που υπάρχει στον Δήμο, αφού στηρίζουν τις γυναίκες που ζουν σε αυτόν εδώ τον τόπο και θέλουν να γίνουν μητέρες. Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσους βοήθησαν αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, βοηθώντας έτσι να γεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και στο δικό μας τόπο».

Υπενθυμίζεται ότι η Eurolife FFH από το 2019 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα και μαζί στηρίζουν οικογένειες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, προκειμένου να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους. Η Eurolife FFH έχει υιοθετήσει συνολικά 10 περιοχές (Πάτμος, Άγραφα, Καστελόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος και Λειψοί), στις οποίες έχουν γεννηθεί ήδη 61 παιδιά και 26 αναμένονται το επόμενο διάστημα, και ως το 2023, θα δημιουργήσει από έναν παιδικό σταθμό σε κάθε μία από αυτές. Οι δύο πρώτοι, σε Πάτμο και Άγραφα, έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, και συνεχίζονται οι εργασίες για τους επόμενους παιδικούς σταθμούς του προγράμματος.

Related posts

Ασπίδα για κορίτσια και αγόρια ο εμβολιασμός έναντι του HPV

admin

Κύηση: Η νόσος που απειλεί μητέρα και έμβρυο – Η σωτήρια κίνηση

admin

Παιχνίδι στο χιόνι: Τέσσερα μυστικά για να είναι ασφαλές για το παιδί

admin

ΗΠΑ: Το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού προκάλεσε «ανεπανόρθωτες απώλειες» σε εκατομμύρια παιδιά

admin

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για αύριο και την Τρίτη στο Παίδων Πεντέλης

admin

Εκτός κινδύνου το βρέφος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ρίου

admin

Τραγωδία στο Παίδων: «Το παιδί ήταν παγωμένο, είχε πεθάνει ώρα», λέει ο παιδίατρος για το νεκρό βρέφος από εγκαύματα

admin

Νοσοκομείο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

admin

Τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 – 11 ετών συστήνει η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ

admin

Συνελήφθησαν αρνητές γονείς στη Ρόδο που δεν στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο

admin

Νέο πενταετές πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων

admin

Ανισότητα πρόσβασης των παιδιών της Ευρώπης στον προσυμπτωματικό έλεγχο νεογνών

admin